NETTET NEDE: Netcom hadde tirsdag store problemer med nettverket på Østlandet og store deler av landet. (Foto: Bjørn Sigurdsøn)
NETTET NEDE: Netcom hadde tirsdag store problemer med nettverket på Østlandet og store deler av landet. (Foto: Bjørn Sigurdsøn)

Netcom utbedrer mobilproblemene

Tekstmeldingstjenesten fungerer igjen, opplyser selskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag morgen meldte NetCom at de har store problemer med nettverket i Oslo og Akershus.

Hele landet rammet

På selskapets nettsider opplyses det at det spesielt er sms-tjenestene deres som er rammet, og at deres kunder vil ha problemer med å sende tekstmeldinger.

Ansatte i NetComs kundesenter bekrefter klokka 08.00 at sms-tjenestene over hele landet er rammet av nettverksproblemene.

NetCom-brukere i Stavanger opplyser til TV 2 at det ikke er mulig å ringe eller sende tekstmeldinger.

– I tillegg har vi problemer med samtaleoppsett i store deler av Oslo og Akershus, sto det på NetComs nettsider tidlig tirsdag morgen.

Like før klokka 07 tirsdag morgen meldte selskapet at det er såkalt dekningsutfall i Akershus, og at feilen er registrert inntruffet klokka 05.22 tirsdag morgen.

– Fortsatt kø og forsinkelser

Like etter klokka 09.30 melder NetCom at om lag 50 prosent av mobiltrafikken i Stor-Oslo går som den skal, og at sms-tjenesten fungerer som den skal.

– Enkelte kunder kan oppleve kø og forsinkelser i nettet. Vi jobber fortsatt med å kunne friskmelde mobilnettet, opplyser NetCom.

Bekreftet problemene

Kundebehandlere som TV 2 snakket med tidligere, ønsket ikke å si noe om nettverksproblemene, men bekrefter at sms-problemene rammet NetComs kunder over hele landet.

Kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i NetCom opplyser til NTB at problemene med å sette opp samtaler begynte etter planlagt arbeid på en telesentral natt til tirsdag.

– Arbeider på spreng

Klokka 08.30 melder NetCom at de arbeider «på spreng med å friskmelde mobilnettet».

– Arbeidet med feilretting på sentralen i Oslo ser ut til å gi resultater, der flere NetCom-kunder klokka 08.30 både kan ringe og sende sms, melder selskapet på nettsidene sine.

Det har ikke lykkes TV 2 å få tak i NetComs pressekontakter per telefon for ytterligere opplysninger om nettverksproblemene.