Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag morgen meldte NetCom at de har store problemer med nettverket i Oslo og Akershus.

Hele landet rammet

På selskapets nettsider opplyses det at det spesielt er sms-tjenestene deres som er rammet, og at deres kunder vil ha problemer med å sende tekstmeldinger.

Ansatte i NetComs kundesenter bekrefter klokka 08.00 at sms-tjenestene over hele landet er rammet av nettverksproblemene.

NetCom-brukere i Stavanger opplyser til TV 2 at det ikke er mulig å ringe eller sende tekstmeldinger.

– I tillegg har vi problemer med samtaleoppsett i store deler av Oslo og Akershus, sto det på NetComs nettsider tidlig tirsdag morgen.

Like før klokka 07 tirsdag morgen meldte selskapet at det er såkalt dekningsutfall i Akershus, og at feilen er registrert inntruffet klokka 05.22 tirsdag morgen.

– Fortsatt kø og forsinkelser

Like etter klokka 09.30 melder NetCom at om lag 50 prosent av mobiltrafikken i Stor-Oslo går som den skal, og at sms-tjenesten fungerer som den skal.

– Enkelte kunder kan oppleve kø og forsinkelser i nettet. Vi jobber fortsatt med å kunne friskmelde mobilnettet, opplyser NetCom.

Bekreftet problemene

Kundebehandlere som TV 2 snakket med tidligere, ønsket ikke å si noe om nettverksproblemene, men bekrefter at sms-problemene rammet NetComs kunder over hele landet.

Kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i NetCom opplyser til NTB at problemene med å sette opp samtaler begynte etter planlagt arbeid på en telesentral natt til tirsdag.

– Arbeider på spreng

Klokka 08.30 melder NetCom at de arbeider «på spreng med å friskmelde mobilnettet».

– Arbeidet med feilretting på sentralen i Oslo ser ut til å gi resultater, der flere NetCom-kunder klokka 08.30 både kan ringe og sende sms, melder selskapet på nettsidene sine.

Det har ikke lykkes TV 2 å få tak i NetComs pressekontakter per telefon for ytterligere opplysninger om nettverksproblemene.