Einar Gelius og dansepartner Olga Divakova måtte forlate «Skal vi danse» tidlig i sesongen. (Foto: Eirik Bratthammar)
Einar Gelius og dansepartner Olga Divakova måtte forlate «Skal vi danse» tidlig i sesongen. (Foto: Eirik Bratthammar)

Danse-Gelius: – Dommerne er frekke

Tor Fløysvik: – Det går knapt an å lære mindre dans på seks uker enn han.

Einar Gelius måtte forlate «Skal vi danse» på lørdag. Kjendispresten ble slaktet av dommerne for sin opptreden på parketten.

– Dommerne er frekke. Mange av deltagerne ble nervøse og tok det veldig tungt det dommerne sa. De tok seg veldig nær av det, merket vi på bakrommet, sier Gelius til «God kveld Norge».

– Ikke særlig pedagogiske

Han syntes ikke opptredenen fra de som sitter med makta var som den burde være i et underholdningsprogram.

– Dommerne var ikke særlig pedagogiske. Man bør jo starte med det positive før man tar alt det negative. De burde også være mer varsomme med karakteristikkene. Det er litt for spydige når de kaller Aylar «sukkerspinn i motvind». Det er noen som tar seg nær av sånne ting, fastholder Gelius.

Slaktet av Fløysvik

Særlig lite nådig var Tor Fløysvik , som kun ga Gelius og dansepartneren Olga Divakova en ener av ti mulige poeng.

Overfor «God kveld Norge» fastholder den erfarne danse-dommeren at han står hundre prosent inne for karakteren.

– Jeg vet ikke helt hva Gelius hadde forventet, men det går knapt an å lære mindre dans på seks uker enn det han har gjort, sier Fløysvik til kritikken fra presten.

Han mener at han ga en helt riktig karakter på prestasjonen.

– Jeg har ingen dårlig samvittighet, og mener jeg traff midt i blinken. Jeg har bare skalaen fra 1-10, men syntes faktisk det var enda større sprang enn det, sier han.

– Tror ikke de har samme mening

Fløysvik har også bitt seg merke til kommentarene fra Gelius om at han var med for å underholde, og ikke for å lære å danse.

– Gelius poengterte jo også til det kjedsommelige at han var med for å underholde og ikke for å lære dans. Det norske folk har vært reddende engler for mange kjendiser i «Skal vi danse» med stor underholdningsverdi, men for Gelius vedkommende var de altså ikke reddende, poengterer Fløysvik.

Tor M. Fløysvik
Tor M. Fløysvik

– Jeg hadde verken i Cha Cha Cha eller quickstep dommerkommentaren på Gelius. Men jeg kan ikke huske et frekt ord sagt om han fra noen av mine meddommere, sier dansedommeren.

Laveste score noensinne

Totalt fikk Gelius kun åtte poeng. Det er den laveste scoren i historien til «Skal vi danse».

– Da Cleve ga oss sin stemme, virket det som hun synes det var fælt å gi oss så dårlig karakter. Hun ga oss et sorry smil. De sa jo også at vi sto for underholdning og glede som er viktig i dans. Kanskje de ikke turte å være strengere fordi jeg er en prest. Men å gi dårlige poeng turte de, sier han.

– Det var dumt at Tom Nordlie trakk seg fordi han hadde vært litt i samme klasse som meg. Det er umulig å bli sammenlignet med artister, idrettsfolk og unge folk som jeg kunnet vært faren til. Det er jo rått parti å konkurrere mot ungene sine. Og jeg kunne vært faren til Tommy, Maria og Aylar. Man har jo en helt annet kropp når man er 25 år enn 51 år, sier kjendispresten.

Gode tilbakemeldinger fra seerne

Men seerne har vært begeistret.

– Vi har bare fått positive tilbakemeldinger, blitt stoppet på gaten og fått mange SMS`er.

– Ja, folk sier at de elsker vår stil og utstråling, sier Olga.

– Jeg tror det blir kjedeligere nå når vi er ute av programmet, tilføyer Einar.