Her er vinneren av Norges vakreste hjem 2010. Huset ligger i Bergen, og det er Helene Helgesen, mannen Vegard og deres to barn som bor i vinnerhjemmet.  (Foto: God morgen Norge)
Her er vinneren av Norges vakreste hjem 2010. Huset ligger i Bergen, og det er Helene Helgesen, mannen Vegard og deres to barn som bor i vinnerhjemmet. (Foto: God morgen Norge)

Første finalist i «Norges vakreste hjem 2010»

– Jeg har alltid vært glad i litt sjel og at det skal være en god stemning i huset, sier Helene Helgesen fra Fana i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har alltid vært glad i litt sjel og at det skal være en god stemning i huset, sier Helene Helgesen fra Fana i Bergen.

Helene Helgesen og mannen Vegard er første finalist ut i konkurransen «Norges vakreste hjem 2010», et samarbeid mellom God morgen Norge og BoligPluss.

Helene helgesen er en av fem finalister til konkurransen om "Norges vakreste hjem 2010"

Om konkurransen

Fredag 8. oktober vil den endelige vinneren av konkurransen bli annonsert i God morgen Norge og i interiørmagasinet BoligPluss. Denne vinneren skal kåres av fagjuryen.

Fem finalister plukkes ut og blir presentert en og en tirsdager og torsdager i God morgen Norge fra førstkommende tirsdag 21. september.

Første finalist ut er «frøken Jægers hus» i Fana, Bergen:

Gammel historie

Tidligere var Fana en egen kommune, og Helene og Vegards hus var en viktig del av det gamle bygdesentrum

– Det er et gammelt hus, fra 18- hundre tallet en gang, sier Helene. Det har vært lensmannsbolig, det har vært bakeri i huset, det har vært møllemesteren sitt hus en periode og jeg tror det er to stykker som er født her, så det er brukt til mye forteller hun.

Helronoverte huset

– Vi har gjort alt med huset. Vi måtte isolere og skifte all kledning. Vi er veldig fornøyd med fasaden. Inne har vi revet tak og vegger.

Med en voksende familie, har også huset blitt utvidet med et tilbygg.

– Tanken med tilbygget var at vi skulle ha et stort sted å ha kjøkkenet, forteller Helene. Vi har alltid hatt en drøm om å ha et stort kjøkken med ildsted i midten og et sted der ungene kan sitte å gjøre lekser og sånt. Det blir på en måte samlingspunktet, sier hun.

Les også: Dette mener publikum er Norges vakreste hjem

Designet det meste selv

Store deler av huset er designet av Helene og mannen Vegard.

– Vegard har tegnet kjøkkenet i Google SketchUp. Han ordner med det byggtekniske, og jeg er mer på fargevalg og interiør, sier Helene. I forhold til innkjøp til møbler er det jeg som har vært pådriveren på det.

Gammelt er best

Det meste av interiørtingene er kjøpt fra FINN.no.

– Jeg er mest glad i det som er ordentlig gammelt, forteller Helene. Det er ofte billigere med gammelt, så man kommer godt ut av det hvis man skal kjøpe møbler. Brukt er veldig bra også miljømessig, sier Helene.

Det tok tid og krefter, men jeg ville ikke gjort det annerledes. Nå er det blitt slik vi ønsket, avslutter Helene.