Lange Nordahl
Lange Nordahl

Hevder Sp-topp er kjøpt og betalt av Troms Kraft

Frp-politiker mener Irene Lange Nordahl (Sp) kan takke Troms Kraft for at hun kom inn på tinget.

Irene Lange Nordahl fra Troms fikk plass på Stortinget med et nødskrik.

– Troms Kraft har skaffet seg en representant på Stortinget. Hun er kjøpt og betalt av Troms Kraft. Det er helt åpenbart at et så stort beløp som 200.000 kroner betyr enormt mye i valgkampen i Troms, sier Øyvind Korsberg ( Frp), 1.visepresident på Stortinget til iTromsø.

KRITISK: Øyvind Korsberg mener Irene Lange Nordahl er kjøpt og betalt. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
KRITISK: Øyvind Korsberg mener Irene Lange Nordahl er kjøpt og betalt. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

For litt siden avslørte Dagens Næringsliv at Senterpartiet fikk 200.000 kroner av Troms Kraft som skulle brukes til en fagrapport om fornybar energi. Senere innrømmet Senterpartiet at deler av beløpet gikk til valgkamp.

Les også: Trekker seg fra Troms Kraft

Satt i bedriftsforsamlingen

Ifølge Lange Nordahls hjemmeside på Stortinget var hun medlem av bedriftsforsamlingen til Troms Kraft i perioden 2007 til 2009. På toppen av det hele har hun sittet i styret for et datterselskap av Troms Kraft.

– Det er riktig at jeg satt i bedriftsforsamlingen til Troms Kraft da avtalen ble inngått. Men avtalen var ukjent for meg. Jeg ante ingen ting, sier Irene Lange Nordahl til iTromsø.

Utover dette har Nordahl holdt tett. Årsaken til dette kan være at generalsekretær i Senterpartiet har gitt alle Sp-topper beskjed om å ikke snakke med pressen om bråket i partiet.

Stor reaksjon

Flere politikere har reagert på at Sp hadde så mye penger å drive valgkamp for.

– Lange Nordahl har hatt alle roller, det er nesten så man blir stum over at det går an å opptre så uryddig, sier Elisabeht Aspaker ( H) til iTromsø.

– Mens vi ikke hadde en krone til annonser, var det bilder av Irene Lange Nordahl og Prestbakmo over hele fylket. Det er klart vi stusset, sier leder av Troms Venstre, Roar Sollied.