underkaste3 (Foto: Colourbox.com)
underkaste3 (Foto: Colourbox.com)
k (Foto: Foto: Marius Fiskum / post@fotot)
k (Foto: Foto: Marius Fiskum / post@fotot)

Sexdrømmer: – Norske kvinner fantaserer om underkastelse

95% av kvinner innrømmer at de har sexfantasier. Og mange av dem handler om å miste kontrollen, ifølge psykolog Kristin Spitznogle.

Kristin Spitznogle har samlet norske kvinners seksuelle fantasier og gjengir mange av dem i sin ferske bok «Hemmelige rom».

– Kvinner ønsker at menn skal dominere mer i senga!

Ifølge psykologen, som har en fast sexspalte i VG, har kvinner en tendens til å drømme om underkastelse, mens menn gjerne drømmer om å dominere.

– Når jeg spør kvinner hva de savner, svarer mange at de skulle ønske at partneren var mer dominerende i senga, forteller psykologen.

k (Foto: Foto: Marius Fiskum / post@fotot)
k (Foto: Foto: Marius Fiskum / post@fotot)

Paringsleken er primitiv

Hun tror årsaken blant annet er biologisk.

– Den menneskelige paringsleken er ikke så ulik dyras, hevder Spitznogle. På soverommet er det de primitive instinktene som gjelder, og menn har høyere testosteronnivå som gjør dem mer pågående og dominante.

Les også: Flest finner kjæreste på nett

Les også: Generasjon SEX

– Kvinner vil bli begjært!

Flere av fantasiene som er gjengitt i boka handler om at kvinner blir «tatt» av en eller flere menn. Kristin Spitznogle understreker at kvinner ikke ønsker å bli tvunget til sex mot sin vilje.

– Men kvinner vil bli begjært. Disse fantasiene er et uttrykk for hvor sterkt mannen i fantasien begjærer kvinnen. Han bare må ha henne og han må ha henne nå, forklarer Spitznogle som minner om at mange kvinner ikke føler seg så uimotståelige noen år inn i forholdet.

Likestilte kvinner kan spille svake på soverommet

– Norske kvinner er blant verdens mest likestilte, og sånn vil vi ha det i hverdagen. Men på soverommet ønsker mange kvinner å spille ut forskjellene. De ønsker en mann som viser sin maskuline kraft, mens kvinnen selv kan være uimotståelig og feminin, hevder psykologen.

underkaste4 (Foto: Colourbox.com)
underkaste4 (Foto: Colourbox.com)

Dårlig samvittighet

I boken kommer det også fram at 1 av 4 kvinner har dårlig samvittighet for fantasiene.

Spitznogle belyser hva disse fantasiene kan fortelle oss om kvinneseksualitet anno 2010. Spitznogles bok bygger på innsendte bidrag fra anonyme kvinner i alle aldre fra hele Norge.