haavi
haavi

Røas toppscorer månedens talent

Emilie Haavi fra Røa er månedens talent for juli

18 år gamle Emilie Haavi fra Røa har utmerket seg sterkt i norsk kvinnefotball de siste årene og har allerede debuterte på A-landslaget. Nå hedres kantspilleren med Statoils talentpris for juli.

- Det er veldig gøy å ha vunnet denne prisen og veldig hyggelig å få en sånn oppmerksomhet på at man har lykkes. Jeg synes det er bra at det finnes en slik pris for unge spillere. Den kan være med på å utvikle mindre klubber, sier en fornøyd Haavi, etter å ha mottatt Statoils talentpris for juli.

Målfarlig

Emilie debuterte for Røa i 2008 etter tidligere å ha vært i Stabæk, og 18-åringen markerte seg raskt med sin hurtighet og teknikk. Bærumsjenta har tatt stegene opp fra aldersbestemte landslag og allerede scoret sine første mål på kvinnelandslaget. Haavi er kjent som en ballsikker spiller med teft for mål, noe hun har bevist på både klubb- og landslag.

Juryen begrunnelse lyder som følger:

«Emilie Haavi har levert gode prestasjoner spesielt de 2 siste årene. Hun har tatt steget opp og debuterte på A-landslaget i år. Havvi har også bøttet inn mål i toppserien, har stor fart og gode ferdigheter. Svært lovende og meget spennende spiller. »

Deler prispengene i tre

Statoils talentpris er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV2 og Statoil. Gjennom sesongen vil syv unge fotballtalenter bli hedret som månedens fotballtalent, og én vil på slutten

av sesongen kåres til ”Årets unge spiller”. Hver månedsvinner får 50.000 kroner til å gi til en eller flere klubber som har betydd mye for deres egen utvikling. Emilie Haavi har valgt å gi pengene til Røa, Ungdomskolen NTG-U og NTG.

- Alle tre har hatt mye å si for min utvikling. NTG og NTG-U har gitt meg et godt treningsgrunnlag og gjort det mulig for meg å kombinere skole og fotball, forklarer Emilie.

- Statoils talentpris handler om å trekke frem morgendagens helter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen, sier Oddvar Høie, markedssjef i Statoil.

Tidligere vinnere 2010

Mars: Cathrine Dekkerhus, Lillestrøm: 17-årige Cathrine er månedens talent

April: Christer Kleiven, Start: Start-juvel er månedens talent

Mai: Tina Algrøy, Arna-Bjørnar; Her er månedens fotballtalent

Juni: Markus Henriksen: RBKs stjerneskudd månedens talent

Her er de største talentene i 2009
Her er de største talentene i 2008
Her er de største talentene i 2007