TROR PÅ VALGSEIER: Ekteparet Filippa og Fredrik Reinfeldt er begge heltidspolitikere for det svenske partiet Moderaterna. (Foto: Knut Torger Pedersen/TV 2)
TROR PÅ VALGSEIER: Ekteparet Filippa og Fredrik Reinfeldt er begge heltidspolitikere for det svenske partiet Moderaterna. (Foto: Knut Torger Pedersen/TV 2)

Valget i Sverige: – Vil feire med en god natts søvn

Moderaternas Filippa og Fredrik Reinfeldt håper å feire en valgseier med en god natts søvn.

Søndag avgjør svenskene om de to fortsatt er statsministerpar i Sverige.

Er litt nervøs

For fire år siden rykket de borgerlige partiene inn i regjeringskvartalet Rosenbad etter å ha påført sosialdemokratene et sviende nederlag.

– Han er jo prøvet i fire år som statsminister og har vist seg å være en veldig bra lagleder for et bra lag. Og hvorfor skal vi endre på et så bra konsept, sier Filippa Reinfeldt til tv2nyhetene.no

Nå håper Filippa at mannen får fortsette i fire nye år, men helt sikker er hun ikke.

– Det er fortsatt litt nervøst, det viktigste er målingen som kommer søndag kl. 20. Frem til det snakker vi med så mange vi kan, sier hun.

Sluttspurten viktig

Ektemannen Fredik har reist rundt sammen med de tre andre partilederne som sitter i den borgerlige allianseregjeringen. De kjemper for å beholde flertallet ved søndagens valg.

– Det føles som om det er veldig god stemning, målingene ser ut som de gjør, men det betyr ikke at det er avgjort på noe vis. Men jeg er ganske håpefull, sier Filippa.

Tror på seier

De siste ukene har alle målingene tydet på borgerlig seier, spørsmålet er om de klarer å beholde flertallet eller om de må søke en bredere allianse for å styre Sverige.

– Jeg vet vi har innen rekkevidde å gjenvinne flertallet for regjeringen, sier statsminister Fredrik Reinfeldt til tv2nyhetene.no.

– Hvordan skal dere feire om dere vinner?

– Kanskje med en sovemorgen dagen etter, sier Filippa Reinfeldt.

– Ja, akkurat det, men vi skal begynne med å vinne, stemmer mannen i.