TOK ANSVAR: Liv Signe Navarsete tok ansvaret for Senterpartiets pengeskandale. (Foto: Holm, Morten/Scanpix)
TOK ANSVAR: Liv Signe Navarsete tok ansvaret for Senterpartiets pengeskandale. (Foto: Holm, Morten/Scanpix)

Navarsete sier fra seg lederhonorar

Starter dugnad etter at partiet har betalt tilbake den ulovlige pengestøtten.

– Nå trenger vi en dugnad, for vi er ikke et rikt parti. Jeg vil herved starte dugnaden ved å frasi meg honoraret på kr. 50.000 som jeg får for ledervervet, sa Navarsete til Senterpartiets landsstyremøte fredag.

Hun bekreftet også at partiet har levert tilbake den ulovlige pengestøtten de mottok fra kraftselskapene Eidsiva Energi og Troms Verk. Pengene ble sendt tilbake da det ble klart at politiske partier ikke har lov til å ta imot penger fra offentlig eide selskaper.

– Vi har ikke ført et eget prosjektregnskap, men pengene har gått inn i partiets regnskap. Vi brukte pengene til ulike aktiviteter knyttet til valgkamp og promotere fornybar energi på mange områder, bekrefter Navarsete.

Se reportasje (reporter: Ronny Oksvold)

458169

– Burde visst

I sin tale til partiets landsstyre fredag understreket hun at hennes partikollega, olje- og energiminister Terje Riis-Johansen, ikke hadde fått kjennskap til gavene fra Troms Kraft og Eidsiva Energi og hun beklaget at det ikke hadde skjedd.

– Terje Riis-Johansen burde visst, men visste ikke. Det er viktig at partifolk som kommer i nærheten av å fatte vedtak som angår givere får vite hvor pengene kommer fra. Vi forvisset oss ikke om at Riis-Johansen visste. Jeg tar ansvaret for at det ikke skjedde, sa Navarsete.

Les også: Hele Senterpartiets landsstyre visste om pengestøtten

Innrømmer feil

– Vi har gjort feil, men så fort vil ble klar over det, satte vi i gang arbeidet for å hindre at det skal skje igjen, fortsatte hun.

De 700.000 kronene fra Eidsiva Energi og Troms Verk skulle gå til et prosjekt om fornybar energi. Istedet gikk altså pengene til ulik partivirksomhet.

Les også: Stoltenberg krever full klarhet om pengegaver

(©TV 2/NTB)