figved_louise (Foto: TV 2)
figved_louise (Foto: TV 2)

Kastet ut av prinsessens engleskole

Mot slutten av kursets første dag sto TV 2-reporteren fram som journalist. I dag ble han kastet ut av Märthas engleskole.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en av politiets biler kom prinsesse Märtha og Elisabeth Samnøy torsdag ettermiddag til dag to av englekurset på Sola utenfor Stavanger.

Da var allerede TV 2-reporter Steinar Figved på plass i lokalene.

Han deltok på kurset onsdag, og overrasket prinsessen ved å stå fram som TV 2-journalist sent på kvelden.

– Prinsessen sa at for henne så måtte jeg gjerne komme igjen i morgen, jeg har jo billett for to dager. Men hun trodde mange av deltagerne ville reagere veldig på at vi var der, sa Figved direkte på TV 2 Nyhetskanalen i går.

Kastet ut

Men torsdag ble Figved ønsket velkommen av deltagere som mente det var viktig med større åpenhet om kurset. Derimot var prinsessen ikke glad for å se reporteren igjen.

– I dag ble jeg møtt av en prinsesse som fortalte meg at jeg ikke var velkommen på kurset, sier Figved.

På vei ut av kurslokalene ble Figved stanset av en kursdeltager som lurte på om han skulle være med på dag to.

– Nei, jeg fikk ikke lov.

– Fikk du ikke? Men jeg er nysgjerrig, hva var intensjonen din, spurte kursdeltageren.

Viktig med større åpenhet

Figved mener det er viktig med større åpenhet rundt kursene. Ikke minst fordi prinsessen har stilt spørsmål ved journalistenes kunnskaper.

– Prinsessen etterlyste så sent som i går journalister som kan ta seg tid til å sette seg inn hva hun egentlig driver med. Hun etterlyste journalister som i det hele tatt hadde lest boken hennes. Nå forsløkte jeg faktisk det, å delta på kurset for å forstå hva dette dreier seg om. Og da er det jo veldig synd at vi da ikke får lov til det, sier Figved.