Ballack Moa (Foto: FRISO GENTSCH/Afp)
Ballack Moa (Foto: FRISO GENTSCH/Afp)

Löw tror Ballack kan være ferdig på landslaget

Den tyske landslagssjefen tror Michael Ballack kan ha spilt sin siste kamp for «Die Mannschaft» etter nok en langtidsskade.

En ankelskade satte Michael Ballack ut av spill under sommerens fotball-VM, men midtbanen til Tyskland så ikke ut til å lide under tapet av kapteinen. En rekke ferske unggutter som Sami Khedira og Mesut Özil imponerte for laget som tok tredjeplassen, mens Bastian Schweinsteiger storspilte i Ballacks vante rolle.

Nå har Ballack gått på en smell i sin nye klubb Bayer Leverkusen, og blir trolig ute i seks uker med et brudd i leggen. Tyskernes landslagssjef, Joachim Löw, åpner i et intervju med Badische Zeitung for at Ballack kanskje aldri vil spille på landslaget igjen.

Har informert om prioriteringene
For Löw er det viktigste at laget utvikler seg videre, og at Ballack ikke kan forvente å bli plukket ut baser på gamle meritter.

- Jeg har sagt fra til ham at Bastian Schweinsteiger og Sami Khedira stiller foran ham. Det fremste målet er å utvikle laget, sier Löw.

Må innse når det er over
Landslagssjefen mener det hele er en del av fotballens natur.

- Etter hvert som tiden går, går også utviklingen videre. Nye, unge spillere kommer inn. Generelt sett, ikke bare for Michael Ballack, må alle og enhver innse at det kommer en tid da du ikke lenger presterer på topp, mener «Jogi».

Utelukker ikke retur
Selv om det ser dårlig ut for øyeblikket, tør ikke Löw å utelukke et mulig comeback helt.

- Jeg tror Ballack kan klare å komme tilbake igjen, fordi han er drevet av et enormt ambisjonsnivå. Han har alltid vært vant til å møte konkurranse, og han har aldri flyktet vekk fra dette, sier Löw om mannen som står med 42 mål på 98 landskamper.