Norge, landslaget, kvinner (Foto: Efrem Lukatsky/Ap)
Norge, landslaget, kvinner (Foto: Efrem Lukatsky/Ap)

Ni av landslagsjentene er studenter

Norge kan kvalifisere seg til fotball-VM med en svært belest tropp.

Se Norge - Ukraina direkte på TV 2 Zebra og i vårt livesenter onsdag kl. 18.00

Norges fotballkvinner går ut til avgjørende VM-playoff onsdag kveld med en svært lærd tropp.

Hele ni av spillerne tar eller har tatt utdanning ved siden av fotballen. Bare fire av jentene er proffspillere på heltid.

- Det viser at man blir ikke en dårligere fotballspiller av å ha flere ting i livet sitt. For min del opplever jeg det som en berikelse. Jeg tror det gjør meg mer avslappet og kan senke skuldrene, fordi alt ikke henger i én ting, sier Røa-spiller og legestudent, Guro Knutsen Mienna, til fotball.no.

Knutsen Mienna er halvveis i sin utdanning og liker dobbeltrollen som student og landslagsspiller.

- Jeg trenger en jobb for det er ikke sånn at jeg kan leve av fotballen. Også synes jeg det er artig. Jeg synes det er veldig greit fordi jeg ikke er en person som liker å tenke fotball 24 timer i døgnet. Hvis det går litt dårlig på fotballbanen eller man er skadet og sånt, så er det veldig deilig å ha noe annet å fokusere på. For min del handler det om å ha flere bein å stå på, forklarer hun.

Landslagskeeper Ingrid Hjelmseth er utdannet sivilingeniør og jobber ved siden av fotballen.

- Utdannelsen er en trygghet å ha ved siden av. Man tjener ikke nok penger til bare å drive med fotball, og man kan ikke spille til man blir pensjonist. Jeg er kjempefornøyd med å ha en jobb jeg kan falle tilbake til 100 prosent og som jeg kan ha for å få en avveksling fra fotballen, sier hun.

Landslagssjef Eli Landsem er godt fornøyd med at hennes disipler kombinerer utdanning og toppfotball.

- Jeg tror det er viktig at de får flere bein å stå på og at de har noe mer enn bare fotballen fordi det beriker livet deres selv. Det lønner seg å trimme hjernen litt hele tiden. Ikke bare med fotball, men at man har noen andre ting også, sier Landsem.