Ford Mondeo facelift oppsla
Ford Mondeo facelift oppsla

1144 har forhåndsbestilt nye Ford Mondeo 2011

Og ambisjonene er klare: Nye Ford Mondeo skal bli mest solgte bil i sin klasse.

Broom har akkurat vært i Tyskland og testet facelift-utgaven av Ford Mondeo. Den er på plass hos de norske forhandlerne i oktober – og nå har Ford ambisjoner om å selge mange biler!

– Ja, målet vårt er at Mondeo skal bli nummer én i sitt segment. Det er mange tøffe konkurrenter, men det tror vi den skal klare. Og 1144 solgte biler allerede før den er i landet, er virkelig noe vi gleder oss over, sier Fords informasjonssjef Anne Sønsteby.

De argeste konkurrentene er Toyota Avensis, Volkswagen Passat – og etter prisreduksjonen: Også Volvo V70. VW og Ford følger hverandre som skygger og det er selvfølgelig ikke tilfeldig at det kommer ny versjon av Passat også veldig snart. Men Mondeo får et lite forsprang.

Her kan du lese førsteinntrykket av Ford Mondeo 2011

Under 300 000,-

– Vi har det veldig mange mener er bilen med de beste kjøreegenskapene i denne klassen. I tillegg er den særdeles rommelig og passer veldig mange norske familier som hånd i hanske. Nå har den fått en oppgradering og nye avanserte teknologier som gjør den enda mer attraktiv, i tillegg til nye og spennende motorer, sier Anne Sønsteby.

I vår fikk Mondeo Fords nye 115-hesters diesel. Med den innabords, starter bilen på 295 400 kroner i rimeligste utgave. Et nytt og spennende alternativ for dem som heller vil ha bensin (jo da, det er fortsatt noen av dem), er den nye 1,6-liters Ecoboost-motoren på 160 hk. Den starter på 336 100 kroner.

Må treffe hundre prosent

– Ford setter seg offensive mål med denne bilen, men det er absolutt ikke umulig å klare det. Den siste Mondeo-generasjonen er en veldig bra bil. Etter rapportene å dømme har Ford løftet den enda noen hakk nå. Da blir den en tøff nøtt for konkurrentene, mener Brooms bilekspert Benny Christensen.

– Men den møter sannelig hard konkurranse?

– Ja, i denne klassen får man ingen ting gratis. Disse bilene har mistet mye salg til SUV-ene de siste årene. I tillegg presses de av biler som tradisjonelt er en klasse under, men som vokser seg større og større. Og også premium-merkene spiser mer av kaka. Da må du treffe hundre prosent for å bli bestselger.

Les mer om Ford i Brooms ny- og bruktbilguide – klikk her:

Spent på Passat

– Hvilke biler er etter din mening de hardeste konkurrentene?

– Som nevnt lenger opp: Toyota Avensis og VW Passat. Avensis er ikke lenger noen nybil og kan nok tape litt på det, hvis ikke Toyota kompenserer med for eksempel svært gode pristilbud. Jeg og mange med meg er spente på den nye Passaten. Det går først og fremst på hvor ny den egentlig er. Vi vet at mye under skallet blir med fra dagens generasjon, det er da heller på ingen måte noen dårlig bil det heller.

– Vi får bare glede oss til de begge er på markedet og vi kan sammenligne. Og for bilkjøperne er jo dette midt i blinken: Aldri har det vært så mange bra biler å velge mellom i denne klassen, sier Benny.

Lekkasje: Her er det første bildet av nye VW Passat

Ford-Mondeo-facelift-skrått
Ford-Mondeo-facelift-skrått