Happy Day, seerne spør, Jan thomas, hestehale (Foto: Steinar Marthinsen)
Happy Day, seerne spør, Jan thomas, hestehale (Foto: Steinar Marthinsen)

Sånn lager du høstens hotteste frisyre

Jan Thomas demonstrerer hvordan blir trendy på et par minutter.

Jan Thomas vil underveis i Happy Day svare på spørsmål fra leserne. Du kan sende inn ditt spørsmål i en e-post til happyday@tv2.no.

Denne gangen er det Tea i som har spurt om høstens hårtrender. Jan Thomas er opptatt av at man ikke skal være så opptatt av trender når det gjelder hår og sminke, men først og fremst tenke på hva som kler en selv.

Vanskelig farge

Dermed anbefaler han ikke uten videre at alle hopper på høstens hotteste hårfargetrend, nemlig rødt.

– Rødt er kjempefint hvis man får riktig tone, men det er en farge som krever pleie og vedlikehold for å bevare fargen. Så tenk over om du har tid og penger til å gå til frisøren såpass ofte, sier Jan Thomas.

Enkel

Vil du likevel være trendy på toppen, er det enklere å variere hvordan du styler håret enn å kaste seg over en ny farge.

I vinter og vår var det sidefletten som dominerte, etter at man så hvor enkelt det var å kopiere sveisen Alexander Wang hadde brukt på catwalken. Like enkelt og greit har det vært i sommer, med en topp midt oppe på hodet. Vanskeligere blir det ikke i høst.

I videoen over får du se hva Jan Thomas mener er hottest i høst, og du lærer trinn for trinn hvordan du kjapt kan kopiere frisyren som var den store gjengangeren på høst- og vinter-catwalkene: En høy 50-tallshestehale.

HØY OG SVINGENDE: Om du ikke har råd til, eller har lyst på, kjolen supermodell Laetitia Casta bar på Louis Vuittons høst- og vintervisning, kan du i hvert fall kopiere håret.  (Foto: Francois Mori, © FM ED**LON**)
HØY OG SVINGENDE: Om du ikke har råd til, eller har lyst på, kjolen supermodell Laetitia Casta bar på Louis Vuittons høst- og vintervisning, kan du i hvert fall kopiere håret. (Foto: Francois Mori, © FM ED**LON**)

Frisyren er enkel å få til, kan tilpasses de fleste ansiktsformer og kan være både søt og sexy.

Utstyr

For å få riktig spenst i frisyren har Jan Thomas tupert håret til sin modell med hårsprayen Re-Shaper fra Sebastian, til 389 kroner. Tørt hår sprayes seksjonsvis og tuperes med en kam. Har du tynt hår, kan du først bruke et produkt som gir volum mens håret er vått.

Deretter blir håret delt inn i tre seksjoner. Jan Thomas grer hver hårseksjon med en naturbørste for å få det glatt, og fester hestehalen med en strikk. For å skjule strikken, legger han hårseksjoner over, og fester med hårspenner – blant frisører kalt «lus». Disse spennene finner du i de fleste parfymeriavdelinger.

Frisyren krever ikke perfekt rent hår, det er ofte enklere å jobbe med hår som ikke er nyvasket, og er dermed et enkelt triks hvis du har dårlig tid eller for eksempel skal gå rett fra jobb til julebordet.

Vil du stille spørsmål til Jan Thomas? Send e-post til happyday@tv2.no

Se Happy Day på TV 2 hver mandag til torsdag kl. 19.00.

DELT I TRE: Jan Thomas deler håret i tre deler, for å ha bedre kontroll over hva han gjør.  (Foto: Steinar Marthinsen)
DELT I TRE: Jan Thomas deler håret i tre deler, for å ha bedre kontroll over hva han gjør. (Foto: Steinar Marthinsen)