talent
talent

RBKs stjerneskudd månedens talent

Markus Henriksen er månedens talent for juni.

Rosenborgs stjerneskudd Markus Henriksen har tatt kvantesteg denne sesongen og etablert seg på trønderklubbens midtbane. Henriksens prestasjoner blir nå belønnet med Statoils talentpris for juni.

- Jeg ble litt sjokkert over å få prisen. Det er mange gode spillere som har fått denne prisen før meg, så jeg synes det var utrolig artig. Jeg er veldig stolt, sier Markus Henriksen etter å ha

mottatt Statoils talentpris for juni måned.

Nyter stor respekt

Midtbanespilleren fikk sin Tippeliga-debut i fjor høst og har ikke sett seg tilbake siden. Etter flere gode prestasjoner, senest i Champions League-kvalifiseringen, har 18-åringen blitt fast inventar på Rosenborgs midtbane, og samtidig henvist spillere som Roar Strand og Fredrik Winsnes til innbytterbenken.

Juryens begrunnelse lyder som følger:

«Markus er en spiller som nyter stor respekt i Rosenborg-miljøet med sin enorme treningsvilje og ordentlighet i treningsarbeidet. Henriksen er en svært utholdende spiller med stor arbeidskapasitet, som jobber seg inn i kampene på en fremragende måte. I tillegg er han en hardt arbeidende midtbanespiller som ofte kommer til gode scoringsposisjoner. Henriksen er en dyktig duellspiller og debuterte i sommer på U-21 landslaget med scoring mot Kroatia.»

Juryen ledes av U21-landslagets trener Øystein Gåre og består forøvrig av Nils Johan Semb og Jarl Torske.

Gir prispengene til barndomsklubben

Statoils talentpris er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV 2 og Statoil. Gjennom sesongen vil syv unge fotballtalenter bli hedret som månedens fotballtalent, og én vil på slutten av sesongen kåres til ”Årets unge spiller”. Hver månedsvinner får 50.000 kroner til å gi til en eller flere klubber som har betydd mye for deres egen utvikling. Markus Henriksen har valgt å gi pengene til barndomsklubben Trond IL.

- Jeg har spilt i Trond IL i alle år før jeg kom til Rosenborg, og klubben har hatt veldig mye å si for min utvikling, så jeg velger å gi hele beløpet til dem, forklarer Henriksen. - Statoils talentpris handler om å trekke frem morgendagens helter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen, sier Oddvar Høie, markedssjef i Statoil.

Tidligere vinnere 2010

Mars: Cathrine Dekkerhus, Lillestrøm: 17-årige Cathrine er månedens talent

April: Christer Kleiven, Start: Start-juvel er månedens talent

Mai: Tina Algrøy, Arna-Bjørnar; Her er månedens fotballtalent

Her er de største talentene i 2009
Her er de største talentene i 2008
Her er de største talentene i 2007