dodesnakk
dodesnakk

Märtha Louise opprører kristen-Norge

Prinsessen avviser at det planlagte kurset skal inneholde kontakt med døde mennesker.

Kristen-Norge raser mot prinsesse Märtha Louises såkalte engleskole.

– Fremmedelement i den kristne tro

Etter at prinsessen i helgen uttalte at hun kunne hjelpe kursdeltakere med å komme i kontakt med de døde, mener flere at prinsessen står for et syn som ikke er forenelig med kristendommen.

– Jeg synes dette er et fremmedelement i den kristne tro. Det er klart vi skal ha respekt for de døde og for gravplasser, men å gå i dialog med de døde er et fremmedelement, sier preses i Bispemøtet, biskop Olav Skjevesland til TV 2 Nyhetene.

Onsdag starter prinsesse Märtha Louise sitt kurs på misjonshotellet Himmel & Hav på Sola. For den nette sum av 2 900 kroner vil prinsessen hjelpe kursdeltakerne å finne sin «skytsengel».

– Har så mange skyggesider

Prinsessens planlagte engleskole får også den norske misjonsbevegelsen til å reagere.

– Det er i strid med den kristne lære og er en ikke anbefalt praksis fordi den har så mange skyggesider ved seg om man skulle begynne å praktisere den, sier generalsekretær i Normisjon, Rolf Kjøde.

Generalsekretæren synes det er problematisk at et medlem av kongefamilien forfekter slike tanker som Martha Louise gjør.

– Hun er nummer fire i arverekken, og det ville ikke være veldig forenelig med å skulle være kirkens fremste representant, sier han.

– Ingenting med religion å gjøre

I en pressemelding som ble sendt ut sent mandag ettermiddag skriver prinsessen at temaet for kurset på Sola ikke skal være om kontakt med de døde, og at dette aldri har vært en del av planene.

«Våre kurs har ingenting med religion å gjøre. Men med en åndelighet som vi har i oss og som vi hele tiden kan utvikle», heter det videre i pressemeldingen.

Utover dette ønsker ikke Märtha Louise å uttale seg.