Renate Tvedt er lykkelig uten migrene! (Foto: Privat)
Renate Tvedt er lykkelig uten migrene! (Foto: Privat)

Migrenepasient:
– Jeg har jo prøvd alt, så hvorfor ikke osteopati?

Renate Tvedt hadde sterke migreneanfall i tyve år. Osteopaten svarer deg på nettprat nå!

– Vi må lete etter årsak og så må ikke folk være så redde for å bli tatt på, sier osteopat Erlend Vandvik. Les svarene fra nettpraten nedenfor som pågår nå!

Etter to behandlinger hos osteopat Erlend Vanvik på Jessheim Osteopati fikk Renate Tvedt livskvaliteten tilbake. I tyve år hadde hun slitt med sterke migreneanfall. Opp til tre ganger i uka fikk hun anfall.

– Som barn slet jeg på skolen med hodepine, jeg fikk briller, innleggssåler - ja de skannet hodet mitt uten at noe hjalp. I en alder av fjorten år startet migreneanfallene og som tyveåring rammet anfallene meg for fullt, forteller Renate.

Måtte til avvenning

Renate Tvedt forteller at det var vanskelig å holde jobben gående med så sterke anfall. Kombinasjonen med sterke migrenemedisiner førte til at hun i 2006 ble avhengig av medikamentene, og de sluttet å virke når anfallene kom.

I ti dager ble hun lagt inn på AHUS for avvenning.

Tipset av kollega

– Da jeg var på jobb en dag traff jeg en kollega som hadde andre plager, hun sa jeg måtte forsøke en time hos hennes mirakelmann, osteopat Erlend Vandvik.

Renate forteller videre at siden hun hadde forsøkt akupunktør, kinesiologi og all verdens migrenemedikamenter, kunne hun ta med seg en time hos osteopaten også.

Renate sammen med barna sine på fjelltur nå i høst. (Foto: Privat)
Renate sammen med barna sine på fjelltur nå i høst. (Foto: Privat)

Skadet seg som barn

Osteopat Vandvik spurte meg om jeg kunne huske om jeg hadde hatt noen ulykker som barn, for etter undersøkelsen kunne han fortelle at han trodde korsbenet hennes, som sitter nederst i ryggraden, var ute av posisjon.

Det viste seg å stemme, for som toåring falt Renate Tvedt av et huskestativ og slo seg kraftig i halebenet.

– Pappa bekreftet at jeg som toåring falt og slo meg så kraftig at jeg ikke kunne stå på to dager, forteller Renate. Legene fant ikke noe feil på røntgenbildet og siden hun kom seg etter et par dager trodde de det ville gå greit.

Osteopaten førte korsbenet tilbake i posisjon, og etter to behandlinger var migrenen forsvunnet.

Høy medisinsk kompetanse

Osteopaten har høy medisinsk kompetanse og samarbeider gjerne med annet helsepersonell når det behøves. Utdannelsen tar fem år, på deltid, men da må man være utdannet fysioterapeut, lege eller tilsvarende fra før.

Vil du vite mer om osteopati? Klikk her og gå til sidene til Norsk Osteopat Forbund!

Nettprat rett etter sending

Rett etter sending vil osteopaten stille til nettprat. Skriv inn spørsmål i boksen nedenfor.