Bassenget på hotellet Habita Monterrey i Mexico.
Bassenget på hotellet Habita Monterrey i Mexico.

Se de fire beste bassengene i verden

Ingen europeiske bassenger nådde helt opp i kampen, mens Sørøst-Asia har to med på listen.

Ordet svømmebasseng virker noe fattig sosialdemokratisk når vi kikker på hotellene som er med i samarbeidet Design Hotel. Bassengene er mer som skulpturer eller frittstående designelementer, enten de ligger i en urban betongjungel eller på en frodig åsside i Asia. Men for all del, det er lov å ta en dukkert også.

Bassenget på hotellet The Library i Thailand.
Bassenget på hotellet The Library i Thailand.
Nylig ble de aller beste bassengene for samarbeidet Design Hotels utvalgt. Ingen europeiske bassenger nådde helt opp i kampen om de fire beste, mens Sørøst-Asia har to med på listen.

Heldigvis trenger du ikke betale hele feriepengerlønningen for å bo på et av dem. Det rimeligste, Habita Monterrey i Mexico, slipper du unna med litt over 800 kroner natten for et dobbeltrom hvis du er ute i god tid.

Les også: Legendarisk luksushotell gjenåpnet

1. The Library, Koh Samui, Thailand

Mange forbipasserende kaster lenge blikk mot bassenget som ligger like ved Chaweng- stranden. Italienske glassfliser i rødt, gult og oransje blir opplyst om natten og gir en særegen stemning, også for gjestene i restauranten og baren like ved siden av.

www.designhotels.com/the_library

Les også: Slik opplever du Madrid - Livet som det burde vært

2. Alila Ubud, Bali, Indonesia

Her kan du nyte den tradisjonelle ettermiddagsteen med lokale søtsaker mens du ser utover den frodige Ayung-dalen. Eller du kan slappe av på en av solsengene som blir skjermet av store, balinesiske parasoller.

www.designhotels.com/alilaubud

Les også: Dra på spennende jentetur i høst

3. Habita Monterrey, San Pedro Garza Garcia, Mexico

Hotellet tilbyr to bassenger. Et varmt som trolig er mest besøkt om vinteren hvor vanntemperaturen er drøyt 30 grader celcius og et kjølig.

De

Bassenget ved AIila Ubud på Bali.
Bassenget ved AIila Ubud på Bali.
ligger på hver sin side av takterrassen på åttende etasje og gir en 360 graders utsikt over ørkenbyen og Sierra Madre. Mellom bassengene er det en stilig bar i betong.

www.designhotels.com/hotel_habita_
monterrey

Sjekk oppdaterte flytider live her!

4. The Standard, Los Angeles, USA

Bassenget på taket av det tolv etasjer høye hotellet er et av de heteste utestedene i Los Angeles. Ikke primært på grunn av panoramautsikten over byen, men fordi det er en stilig bar og et populært dansegulv ved siden av.

www.designhotels.com/the_standard_
downtown_la

Presenteres i samarbeid med magasinet REIS.