PÅGREPET: En mann som angivelig er fra Luxembourg ble pågrepet i Ørstedsparken etter en eksplosjon i et hotell i København. (Foto: Kenneth Meyer)
PÅGREPET: En mann som angivelig er fra Luxembourg ble pågrepet i Ørstedsparken etter en eksplosjon i et hotell i København. (Foto: Kenneth Meyer)

Bombemann hadde kart over Jyllands-Posten

Mannen som er siktet for å ha planlagt et bombeangrep i Danmark, hadde med seg et kart over Viby hvor det var tegnet ring rundt lokalene til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet frykter at avisredaksjonen var det konkrete målet for mannens bombe, sier sentrale politikilder til den danske avisa Ekstra Bladet. Men på en pressekonferanse senere lørdag avkreftet Svend Foldager fra københavnspolitiet at JP var målet.

– Det er ikke korrekt det som står i Ekstra Bladet. Vi jobbe rut fra en teori om at JP kan ha vært målet, men det er noe helt annet enn det som står i avisen, sier han.

Under bevoktning

Jyllands-Postens redaksjon skal ha blitt satt under streng bevoktning da politiet ble klar over saken natt til lørdag. Avisen er blitt utsatt for en rekke trusler etter at den først publiserte de omstridte karikaturtegningene av profeten Muhammed.

Les også: Sju arrestert for drapsplaner mot karikaturtegner

En rundt 40 år gammel mann ble lørdag varetektsfengslet i saken, siktet for å ha planlagt å gjennomføre et bombeangrep.

Mindre eksplosjon på hotell

Han ble pågrepet etter en mindre eksplosjon på et hotell i København fredag.

Sjefen for politiets etterretningstjeneste (PET), Jakob Scharf, holdt lørdag en pressekonferanse om bombeangrepet mot et hotell i København fredag. Der dementerte han opplysningene fra fredag, da politiet ikke fant noen grunn til å tro at det dreide seg om et terroranslag.

– Omstendighetene tyder på at det er snakk om et mislykket terrorangrep, sa han.

Politiet fant også en pistol på hotellet der eksplosjonen fant sted.

(TV 2/NTB)