kollisjon (Foto: Schrøder, Tor Erik/Scanpix)
kollisjon (Foto: Schrøder, Tor Erik/Scanpix)

Fire ungdommer fra Mandal-området døde i frontkrasj

De fire omkomne etter møteulykken i Søgne fredag kveld, var 18 og 20 år gamle og fra Mandal-traktene.

– To av de omkomne er 18 år og de to andre er 20 år. Mer opplysninger gir vi ikke nå, siden ikke alle de pårørende er varslet, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt til tv2nyhetene.no.

Alle de fire satt i en personbil, som ved 19-tiden kom over i feil fil i en sving ved Try i Søgne, og endte under en lastebil. Livene til de fire ungdommene stod ikke til å redde.

– Det ser ut til at lastebilen har havnet over personbilen, som nærmest er knust, opplyste operasjonsleder Hans Petter Osaland til NTB tidligere på kvelden.

– Uforståelig

Tre av de omkomne var fra Mandal kommune, mens den fjerde var fra Lindesnes, melder fvn.no.

HER ENDTE FIRE LIV: Personbilen og lastebilen kolliderte front mot front på E39 ved Søgne i 19-tiden fredag. (Foto: Schrøder, Tor Erik/Scanpix)
HER ENDTE FIRE LIV: Personbilen og lastebilen kolliderte front mot front på E39 ved Søgne i 19-tiden fredag. (Foto: Schrøder, Tor Erik/Scanpix)
– Forferdelig trist. Det er uforståelig at slik skal skje. Det kommer så fryktelig nært. Våre tanker går nå først og fremst til de som har mistet sine kjære, sier Mandal-ordfører Alf Gottfred Møll.

– Kriseteamet i kommunen er satt i funksjon. Klokken 09.00 lørdag morgen skal vi møtes på rådhuset og diskutere hvordan vi skal takle denne tragedien videre, sier Møll til fvn.no.

Prost Sigurd Skjælsbæk i Mandal og sogneprest Per Ragnar Haraldstad i Mandal og Harkmark er fredag kveld ute for å ta hånd om de pårørende.

Møll peker overfor fvn.no på at tre unge menn fra Danmark mistet livet i en drukningsulykke i kommunen for bare få uker siden. Han sier at det er tungt kommunen rammes så hardt igjen.

Møll minner om at det kun er få uker siden tre unge mennesker fra Danmark mistet livet i en drukningsulykke utenfor Mandal. Han synes det er tungt at hans by igjen rammes så hardt.

Ukjent årsak

Føreren av lastebilen kom uskadd fra ulykken. Politiet opplyser at det fortsatt er alt for tidlig å noe om årsaken.

– Vi kan foreløpig ikke si noe om dette. Både ulykkeskommisjonen til Statens Vegvesen og politiets tekniske etterforskere jobber fortsatt på stedet, og veien er sperret til det arbeidet er over, sier Klausen.

Lastebilen var på vei i retning Kristiansand, mens personbilen var på vei i retning Mandal da ulykken skjedde.