kollisjon (Foto: Schrøder, Tor Erik/Scanpix)
kollisjon (Foto: Schrøder, Tor Erik/Scanpix)

Fire drept i frontkollisjon i Søgne

Fire personer mistet livet etter at en personbil kolliderte med minst ett stort kjøretøy på E39 i Søgne fredag kveld.

Politiet fikk melding om ulykken like etter klokka 19. Ulykken skal ha skjedd ved Trybakken.

– Fire personer er omkommet i ulykken. De omkomne er foreløpig ikke identifisert. Det kan se ut som lastebilen har veltet over personbilen, som nærmest er knust, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt til NTB.

– Lastebilen har havnet over personbilen, som er flatklemt. Alle i personbilen har omkommet, sier Osaland til TV 2 Nyhetene.

Havnet i feil fil

Den første meldingen gikk ut på at det var en lastebil, en buss og en personbil har støtt sammen. De faktiske omstendighetene er fortsatt veldig uklare.

Politiets innsatsleder på ulykkesstedet, Rune Langeland, opplyser til fvn.no at personbilen kom over i feil kjørefelt i en sving, og dermed havnet under lastebilen.

– Glatt veibane

Det har kommet nedbør i området, og Osaland opplyser til TV 2 Nyhetene at det har vært flere utforkjøringer i området i løpet av dagen.

– Dette tyder på at det kan ha vært glatt på veien, sier han.

Sjåføren i lastebilen er uskadd, men får krisehjelp.

Veien stengt

Teknikere og ulykkeskommisjonen fra Statens vegvesen er på plass på stedet.

– Veien kommer til å bli stengt en god periode, til vi er ferdig med våre tekniske undersøkelser, sier Osaland. Veitrafikksentralen har fått skiltet omkjøring. Det er ved 20-tiden lange køer i begge retninger forbi ulykkesstedet.