Illustrasjonsfoto. (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Illustrasjonsfoto. (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Budbilsjåfør tatt i 201 km/t

Selv påstå han at han "bare" kjørte i 140.

Den 23 år gamle Oslo-mannen hadde allerede mistet førerkortet da han sommeren 2008 ble målt til 201 kilometer i timen av en politibetjent i en sivil bil. Det skriver Romerikes Blad.

Politibetjenten tok i bruk en såkalt Police Pilot – en elektronisk stoppeklokke som politiet bruker – da 23-åringen passerte ham i høy hastighet på riksvei 35 ved Gardermoen.

Falsk personalia

Mens politibetjentens målinger viser at 23-åringen kjørte i over 200 kilometer i timen, hevder fartssynderen selv at han «bare» kjørte i 140 kilometer i timen.

Det var imidlertid politibetjenten som ble trodd da 23-åringen møtte i Øvre Romerike tingrett nylig.

Oslo-mannen erkjente at han ikke hadde førerkort da råkjøringen skjedde, og at han oppga falsk personalia da han ble stoppet.

Dette la retten formildende vekt på. Dommerne så også formildende på at det har gått to år siden kjøringen fant sted, uten at dette kan lastes tiltalte.

Budbilsjåfør

I skjerpende retning, la retten vekt på at 23-åringen er bøtelagt og domfelt flere ganger tidligere, både for trafikkforhold og andre ting.

23-åringen er til daglig budbilsjåfør i et eget firma. Nå må han imidlertid klare seg uten førerkort en tid framover.

Retten har nemlig framdømt ham retten til å kjøre bil de neste 27 månedene. I tillegg ble 23-åringen dømt til 60 dagers fengsel, halvparten betinget.

Du kan lese mer om bil og trafikk hos rb.no - klikk her