KLAGEORDNING: Etter togkaoset i vinter vil samferdselsministeren opprette ny klageordning.  (Foto: SCANPIX)
KLAGEORDNING: Etter togkaoset i vinter vil samferdselsministeren opprette ny klageordning. (Foto: SCANPIX)

Kleppa fikk også armbånd i gave

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) fikk og beholdt et armbånd da hun var gudmor for ferja Sand. Gaven ble ikke innrapportert til skattemyndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kleppa opplyste torsdag kveld at hun umiddelbart vil kvitte seg med armbåndet. Det ble gitt av Fiskerstrand Verft for snaut tre og et halvt år siden da Kleppa var gudmor for ferja Sand. Gaven ble verken innrapportert til skattemyndighetene eller meldt inn til Stortingets frivillige gaveregister.

– Armbåndet er ikke tatt i bruk, og jeg hadde ingen planer om å ta det i privat eie. Jeg har ikke, og ville heller ikke tatt, armbåndet med hjem. Derfor ble det ikke registrert i Stortingets register og heller ikke oppgitt til skattemyndighetene, sier Kleppa.

Kleppa var stortingsrepresentant for Senterpartiet på det aktuelle tidspunktet våren 2007. Hun trådte inn som kommunal- og regionalminister høsten samme år og er i dag samferdselsminister i den rødgrønne regjeringen. Hun opplyser at esken med gaven «ble med i flyttelasset» da hun byttet statsrådskontor høsten 2009.

Armbåndet vil enten bli returnert eller levert til Stortingets kontor. Kleppa opplyser ikke om armbåndets beskaffenhet eller verdi. (©NTB)