liv_signe_navarsete (Foto: TV 2)
liv_signe_navarsete (Foto: TV 2)

Bekrefter innrapportering av Navarsetes armbånd

– Jeg regner med at all tvil om innrapportering er fjernet, sier kommunalminister Liv Signe Navarsete.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skatt Vest bekrefter ifølge en pressemelding fra Kommunal- og regionaldepartementet at Navarsete innrapporterte et armband for inntektsåret 2006.

Gudmor for ferge

Armbåndet fikk hun som gave da hun var samferdselsminister, og var gudmor for gassfergen «Bergensfjord» 25. november 2006.

Verdien på armbandet er i selvangivelsen satt til å være kr. 27.150,-, mens Navarsete tidligere har oppgitt verdien av armbåndet til å være 26.500 kroner. Hun forklarer forskjellen med at hun også rapporterte inn et merke med dato og navn på ferja, som var festet til armbåndet.

– Det ble sådd ubegrunnet tvil om jeg hadde innrapportert verdien på gaven til skattekontoret. Jeg regner med dette med at all tvil om innrapporteringen nå er fjernet. Det er jeg glad for, sier Liv Signe Navarsete i en pressemelding.

Lettet, men synes det er unødvendig

Navarsete sier til TV 2 Nyhetene at hun er lettet over å ha dokumentert at armbåndet er innrapportert.

– Ja jeg er lettet, men synes fortsatt ikke at det burde være nødvendig, sier Navarsete.

Hun erkjente at hun gjorde en feil da hun ikke første gaven inn i registeret som statsministeren opprettet.

– Jeg har aldri lagt skjul på at jeg har gjort noen feil, og jeg beklager disse feilene. Men jeg har ikke snakket usant verken om registeret eller om ligningen, sa hun.

Da TV 2 Nyhetenes reporter spurte hvordan Navarsete vurderte sin stilling som statsråd unngikk Navarsete å svare, før hun ble geleidet ut igjen av sin medierådgiver.

Se pressekonferansen her: