FORTALTE IKKE OM ARMBÅNDET: Liv Signe Navarsete har brukt armbåndet fra Aker Yards ved flere anledninger, blant annet under Senterpartiets landsmøte i 2009. (Foto: TV 2)
FORTALTE IKKE OM ARMBÅNDET: Liv Signe Navarsete har brukt armbåndet fra Aker Yards ved flere anledninger, blant annet under Senterpartiets landsmøte i 2009. (Foto: TV 2)

Har tenkt «flere hundre ganger» på armbåndsaken

Liv Signe Navarsete sier hun har stilt seg spørsmålet om hvorfor hun ikke innrapporterte armbåndet «mange hundre ganger» de siste dagene.

Onsdag kveld varslet statsråd Liv Signe Navarsete at hun likevel kommer til å legge frem dokumentasjon på at hun har skattet av det omstridte armbåndet hun mottok fra Aker Yards i 2006.

– Jeg vil i morgen be ligningskontoret stadfeste at det ikke har kommet frem nye opplysninger i saken - det vil si at jeg har oppgitt armbåndet til beskatning, sier kommunal- og regionalministeren i en melding på regjeringens nettsider.

– Slik denne saken har utviklet seg, kommer jeg i morgen til å be ligningskontoret å bekrefte dette, sa Navarsete til NRK2-programmet Aktuelt samme kveld.

Hun vil dermed frita skattemyndighetene for taushetsplikten, men kan ikke svare på om dette er nok til at saken blir lagt død.

– Det er i stor grad andre aktører som bestemmer det, sier Liv Signe Navarsete.

– Har ikke noe godt svar

Statsråden sier at hun ikke har noe godt svar på hvorfor hun ikke innrapporterte armbåndet til Stortingets gaveregister.

– Det spørsmålet har jeg selv stilt meg mange hundre ganger de siste dagene, vedgikk Navarsete overfor NRKs Ole Torp.

Ifølge statsråden tenkte hun ikke på at hun også måtte innrapportere armbåndet til Stortingets register, og la til at mange må ha sett at hun mottok armbåndet.

– Fikk armbåndet i full offentlighet

– Jeg fikk armbåndet i full offentlighet, minst 200 mennesker var tilstede, sa Liv Signe Navarsete til NRK.

Det var en presset statsråd som sa til TV 2 onsdag ettermiddag at hun burde reagert tidligere, og fortalt om armbåndsgaven til 26.500 kroner.

Onsdag ble statsråden politianmeldt av Rød Ungdom, som mener at det er uakseptabelt at et regjeringsmedlem tar imot så dyre gaver.