PERMITTERT: Styret i Bergen SV har permittert Amir Payan fra vervet som styremedlem i kommunepartiet. (Foto: TV 2)
PERMITTERT: Styret i Bergen SV har permittert Amir Payan fra vervet som styremedlem i kommunepartiet. (Foto: TV 2)

SV-topp dømt for bedrageri

Kjent skyldig i forsøk på bedrageri og dokumentfalsk i Bergen tingrett.

Bergen tingrett har funnet Payan skyldig i å ha forfalsket likningsattester, melder bt.no.

SVs bystyrepresentant i Bergen Amir Payan dømmes av Bergen tingrett til 30 dagers betinget fengsel.

Han er funnet skyldig i forsøk på urettmessig å få rentefritak fra Lånekassen. Renteutgiftene som skulle vært innbetalt, utgjør 14.192 kroner for årene 2006 og 2007.

– Ikke troverdig

Payan har ifølge dommen sendt inn forfalskede ligningsattester, og disse forfalskningene ble oppdaget av Lånekassen som anmeldte forholdet.

Payan innrømmet i sin forklaring at han fakset de forfalskede papirene til Statens lånekasse, men hevdet at han ikke visste at de var endret på.

Retten fant imidlertid ikke Payans forklaring troverdig, og retten viste til vitneforklaringen til en saksbehandler i Lånekassen.

Saksbehandleren i Lånekassen har forklart at Payan umiddelbart forsto hva det dreide seg om da han ble konfrontert med mistanken.

Et tidligere familiemedlem også dømt

Et tidligere familiemedlem er også dømt i saken. Hun skal ifølge dommen i Bergen tingrett ha bidratt aktivt i forfalskningen av papirene til Lånekassen.

– Retten finner det bevist utover enhver rimelig og fornuftig tvil at hun forfalsket utskrifter av ligningen og skatteoppgjøret og deretter medvirket til at Payan fakset de forfalskede utskriftene til Statens lånekasse for utdanning, heter det i dommen.

Det tidligere familiemedlemmet har forklart i retten hvordan papirene ble forfalsket, står det videre i dommen.

– Hun har forklart at hun foretok endringene ved å klippe ut 1-tall fra andre dokumenter og lime det over 2-tall i skatteoppgjør og likningsutskrifter, heter det i dommen fra Bergen tingrett.

Hennes medvirkning i saken førte til at hun dømmes til 21 dagers betinget fengsel, i tillegg til at hun må betale 4000 kroner i saksomkostninger.