Se dagens etappe i Vueltaen på TV 2 Sumo og mobil kl. 16.00

Andy Schleck og Stuart O'Grady, begge meget viktige medlemmer av Saxo Bank-laget i årets Vuelta, er ifølge dansk TV 2 sendt hjem fra Vueltaen for brudd på lagets interne regler. De to gikk på byen etter middag på gårsdagens hviledag.

Dermed er Saxo Bank sterkt redusert foran viktige fjelletapper inn mot avslutningen av etapperittet. Andys bror Fränk er fremdeles på laget, som nå har sju medlemmer.

Bjarne Riis er ventet å kommentere saken etter målgang i Vilanova i dag. Både Andy Schleck og Stuart O'Grady er ferdig i Saxo Bank etter denne sesongen.

- Jeg anerkjenner at jeg har brutt en av lagets regler ved å gå ut for å ta en drink etter middag, og derfor har Bjarne besluttet å sende med og Stuart O'Grady hjem, skriver Andy Schleck i en SMS til dansk TV 2.

Yngstebror Schleck sier at han synes det er hardt av Riise å sende de to hjem, men respekterer avgjørelsen.

- Jeg var på vei tilbake i form, og jeg ville gjerne ha blitt i Vueltaen for å hjelpe Fränk og resten av Team Saxo Bank.

Sporten.dk har også vært i kontakt med Schleck. De forteller at de to syklistene tok seg to øl etter middagen og på vei hjem traff Bjarne Riis på en annen bar. Da hilste de høflig på hverandre, men tirsdag formiddag var tonen en helt annen.