New York foto Scandinavianstockphoto1 (Foto: iStockphoto)
New York foto Scandinavianstockphoto1 (Foto: iStockphoto)
NY   The New Yorker Hotel7 foto hotellet1 (Foto: iStockphoto)
NY The New Yorker Hotel7 foto hotellet1 (Foto: iStockphoto)
New York   foto iStockphoto com1 (Foto: iStockphoto)
New York foto iStockphoto com1 (Foto: iStockphoto)

Denne byen vil flest nordmenn besøke

New York er den byen flest nordmenn ønsker å reise til i 2010.

I en undersøkelse gjort tidligere i år kommer det frem at New York er den byen flest nordmenn vil til i år. New York er blant byene som folk søker aller mest etter på FINN (flysøk).

Som regel ligger den på fjerdeplass på mest-søkt-lista, etter Oslo, Bangkok og London. Blant tradisjonelle storbyer er New York byen som øker mest i antall søk. Det er mulig at Obama, Sex and the City-filmene og TV-serier har hatt en innvirkning på populariteten til denne byen som reisemål.

Søk på flyreiser her!

Les også: Dra på spennende jentetur i høst

Fargerik by

Byen er pulserende, fargerik, stor - og intim og har fem bydeler; Queens, Brooklyn, The Bronx, Staten Island og Manhattan. Alle bydelene har sin egen historie og sitt eget særpreg. De 7.2 millioner innbyggerne omfatter en imponerende blanding av nasjonaliteter, med spanjoler, irer, italienere, kinesere, russere og jøder på toppen av listen.

New York - foto iStockphoto com1 (Foto: iStockphoto)
New York - foto iStockphoto com1 (Foto: iStockphoto)

– Populære hoteller og Tripadvisor-kommentarer kan gi en pekepinn på at det er snakk om en sentral beliggenhet, men det er ikke alltid tilfelle, sier Terje Berge, salgsdirektør i FINN reise.

Ifølge Berge kan det være lurt å undersøke litt selv på forhånd. Mange nettsider har også inndeling i populære områder og kart, slik at man kan velge hotell ut i fra dette.

– Hva som er sentralt kommer dessuten an på hva du vil. Noen vil kanskje bo midt sentrum, mens andre foretrekker å bo i litt roligere områder, sier Berge.

– Andre vil ha i pose og sekk, både god beliggenhet og god standard, sier han.

Enkelte av hotellene er det også noe litt spesielt ved, eksempelvis boutique- og designhoteller.

Les også: Hit drar du på macho høstreiser

Eksempler på hoteller i New York:

The New Yorker Hotel. 3 stjerner

NY - The New Yorker Hotel7 foto hotellet1 (Foto: iStockphoto)
NY - The New Yorker Hotel7 foto hotellet1 (Foto: iStockphoto)

Dette er et stort, høyt hotell med over 900 rom og utsikt over byen. Hotellet byr på sky lounge og treningssenter. Alternativt kan man ta en joggetur langs Hudson River. The New Yorker befinner seg på hjørnet av Eight Avenue og 34th Street, ved sports- og konsertarenaen Madison Square Garden og det store shoppingsenteret Macy’s. En gåtur unna ligger Broadway, Times Square og Empire State Building.

Millennium Broadway Hotel. 4 stjerner

Hotellet har adresse 44th Street i midtown Manhattan, rett ved neonlysene på Times Square og teaterdistriktet Broadway. De shoppegale har kort vei til handlegaten Fifth Avenue. I området rundt hotellet ligger turistattraksjoner som Rockefeller Center, Public Library og International Center of Photography. Sistnevnte kommer snart med en utstilling om kampen om borgerrettighetene i USA, ”For All the World to See: Visual Culture and the Struggle for Civil Rights”.

Sjekk oppdaterte flytider live her!

Les også: Slik gjør du teaterkupp i London