par2 (Foto: Colourbox.com)
par2 (Foto: Colourbox.com)
nettdating (Foto: Illustrasjonsfoto)
nettdating (Foto: Illustrasjonsfoto)

Flest finner kjæreste på nett

Nettsjekking har blitt den aller vanligste måten å finne en partner på.

Det har skjedd en dramatisk endring de siste 10 årene. Nettsjekking har gått fra å være sjeldent, og litt tabu, til å være den vanligste måten vi møter en partner på.

- Størst mulighet til å finne noen på nett

Det viser en fersk nordisk undersøkelse utført av svenske TNS SIFO.

- På nettdating er de single samlet, og derfor er muligheten til å finne den rette mye større enn i andre sammenhenger, sier markedsdirektør i Match.com, Hanna Bergholm.

Les også:Sjekkeekspertens råd: - La mannen ta føringen!

Les også: - Jeg har alltid sex på første date!

- Byen er utkonkurrert

Undersøkelsen viser at å møte en partner ute på byen, er bare halvparten så vanlig som å møtes på nett.

- Dette er en stor forandring på forholdsvis kort tid. Single mennesker i Norgen har alltid vært noen av de mest aktive på nettdating, men dette er oppsiktsvekkende og hyggelig.

Blant de spurte i undersøkelsen var 1305 kvinner og menn som hadde funnet seg en kjæreste i løpet av de fire siste årene. Sjekk ut tall i faktaboksen til høyre.

Dette må du huske på hvis du skal lage en profil

  • Unngå klisjeer og vær ærlig (man finner fort ut om folk ikke er ærlige)
  • Et godt bilde (Du behøver ikke ha et profesjonelt modellfoto. Fokuser på at du bruker et bilde som viser deg i en situasjon der du er naturlig og avslappet. )
  • Søkekriterium (Tenk på at hver ting du nevner i dine søkekriterium er hva andre kommer til å søke på. Dersom du ikke er nøye med å fylle ut disse detaljene korrekt kan du havne i helt feil kategori.)
  • Humor (Du kan vise at du har glimt i øyet. En god historie og selvironi er alltid en slager. Men du bør unngå å prøve for hardt. )