ETTERFORSKET: Lensmann Trond Øren ved Fet og Rælingen lensmannskontor klarte til slutt å finne ut hvem råkj øreren i Rælingstunnelen var. Til tross for at en 18 åring ble fotografert i 190 km/t, viser tall fra politiet at gjennomsnittshastigheten i tunnelen og antall fartsoverskridelser går nedover.  (Foto: Fotograf:Tom Gustavsen, rb.no/ANB)
ETTERFORSKET: Lensmann Trond Øren ved Fet og Rælingen lensmannskontor klarte til slutt å finne ut hvem råkj øreren i Rælingstunnelen var. Til tross for at en 18 åring ble fotografert i 190 km/t, viser tall fra politiet at gjennomsnittshastigheten i tunnelen og antall fartsoverskridelser går nedover. (Foto: Fotograf:Tom Gustavsen, rb.no/ANB)

18-åring tatt i 190 km/t

Uten førerkort og med lånt bil. Men politiet fant ham til slutt.

Like etter midnatt 22. juli registrerte fotoboksen i Rælingstunnelen den skyhøye hastigheten. Det skriver Romerikes Blad.

Men hvem som kjørte bilen, var en gåte for politiet. Det var nemlig ikke eieren av bilen som kjørte.

– Vi måtte gjøre en del etterforskning for å finne ut av dette, sier Øren.

Aldri hatt førerkort

Men etter flere avhør klarte politiet endelig å finne fram til hvem råkjøreren var. 20. august ble 18-åringen fra Lørenskog avhørt og siktet i saken.

– Han hadde lånt bilen av noen bekjente han hadde vært med tidligere på kvelden, sier Øren. 18-åringen, som aldri har hatt førerkort, er nå siktet for å ha kjørt i 190 km/t – etter at sikkerhetsmarginen er trukket fra – i 80-sonen.

Ifølge lensmannen er saken nå oversendt domstolen, og kommer trolig til å gå som en tilståelsessak.

Forferdet

Leder for trafikkseksjonen i Romerike politidistrikt, politioverbetjent Stein Brynildsen, er forferdet over 18-åringens råkjøring.

– I en tunnel er marginene svært små. Han setter både sitt eget og andres liv i fare ved slik kjøring, sier Brynildsen.

Men hastigheter opp mot 200 km/t er unntaket i tunnelen de siste årene.

– Siden vi satte opp fotboksen i tunnelen har hastighetsnivået hele tiden gått nedover. Overtredelsesprosenten har også blitt mindre og mindre. Dermed har boksen fungert etter hensikten, sier Brynildsen.

Ikke rekord

Likevel er ikke 18-åringen fra Lørenskog den eneste som har presset bilen opp i nærmere 200 km/t i Rælingstunnelen.

I 2001 ble en 22-åring fra Lørenskog målt til 192 km/t med laser i den samme tunnelen. Høyeste hastighet politiet har målt på Romerike noensinne er 201,56 km/t.

Det skjedde på riksvei 35 ved Gardermoen i juli 2008.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no - klikk her