ETTERFORSKET: Lensmann Trond Øren ved Fet og Rælingen lensmannskontor klarte til slutt å finne ut hvem råkj øreren i Rælingstunnelen var. Til tross for at en 18-åring ble fotografert i 190 km/t, viser tall fra politiet at gjennomsnittshastigheten i tunnelen og antall fartsoverskridelser går nedover.  (Foto: Fotograf:Tom Gustavsen, rb.no/ANB)
ETTERFORSKET: Lensmann Trond Øren ved Fet og Rælingen lensmannskontor klarte til slutt å finne ut hvem råkj øreren i Rælingstunnelen var. Til tross for at en 18-åring ble fotografert i 190 km/t, viser tall fra politiet at gjennomsnittshastigheten i tunnelen og antall fartsoverskridelser går nedover. (Foto: Fotograf:Tom Gustavsen, rb.no/ANB)

18-åring tatt i 190 km/t

Uten førerkort og med lånt bil. Men politiet fant ham til slutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like etter midnatt 22. juli registrerte fotoboksen i Rælingstunnelen den skyhøye hastigheten. Det skriver Romerikes Blad.

Men hvem som kjørte bilen, var en gåte for politiet. Det var nemlig ikke eieren av bilen som kjørte.

– Vi måtte gjøre en del etterforskning for å finne ut av dette, sier Øren.

Aldri hatt førerkort

Men etter flere avhør klarte politiet endelig å finne fram til hvem råkjøreren var. 20. august ble 18-åringen fra Lørenskog avhørt og siktet i saken.

– Han hadde lånt bilen av noen bekjente han hadde vært med tidligere på kvelden, sier Øren. 18-åringen, som aldri har hatt førerkort, er nå siktet for å ha kjørt i 190 km/t – etter at sikkerhetsmarginen er trukket fra – i 80-sonen.

Ifølge lensmannen er saken nå oversendt domstolen, og kommer trolig til å gå som en tilståelsessak.

Forferdet

Leder for trafikkseksjonen i Romerike politidistrikt, politioverbetjent Stein Brynildsen, er forferdet over 18-åringens råkjøring.

– I en tunnel er marginene svært små. Han setter både sitt eget og andres liv i fare ved slik kjøring, sier Brynildsen.

Men hastigheter opp mot 200 km/t er unntaket i tunnelen de siste årene.

– Siden vi satte opp fotboksen i tunnelen har hastighetsnivået hele tiden gått nedover. Overtredelsesprosenten har også blitt mindre og mindre. Dermed har boksen fungert etter hensikten, sier Brynildsen.

Ikke rekord

Likevel er ikke 18-åringen fra Lørenskog den eneste som har presset bilen opp i nærmere 200 km/t i Rælingstunnelen.

I 2001 ble en 22-åring fra Lørenskog målt til 192 km/t med laser i den samme tunnelen. Høyeste hastighet politiet har målt på Romerike noensinne er 201,56 km/t.

Det skjedde på riksvei 35 ved Gardermoen i juli 2008.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no - klikk her