AVSTAND: KrF nestleder Inger Lise Hansen ønsker Per Yousef Assidiq (t.h.)  velkommen som medlem i partiet, men understreker at de står litt fra hverandre hva det angår religion. (Foto: Scanpix/Privat, © Scanpix/Privat)
AVSTAND: KrF nestleder Inger Lise Hansen ønsker Per Yousef Assidiq (t.h.) velkommen som medlem i partiet, men understreker at de står litt fra hverandre hva det angår religion. (Foto: Scanpix/Privat, © Scanpix/Privat)

Muslimsk medlem skaper splid i KrF

Muslimske Per Yousef Assidiq (21) vil jobbe for at Krf skal bli et mer verdikonservativt parti. Det vil nestleder Inger Lise Hansen ikke ha noe av.

Nylig meldte Per Yousef Assidiq (21) seg inn i Kristelig Folkeparti. Og Nøtterøy-mannen har klare mål for hva han, i kraft av å være troende muslim, ønsker å sette på dagsordenen.

– Jeg føler at jeg kan bidra til å forene kristne og muslimer. Jeg tenker at andre muslimer vil kunne jobbe for å gjøre partiet mer partikonservativt, sier Assidiq til tv2nyhetene.no.

– Assidiq har misforstått

Kristelig Folkeparti er midt i en opphetet debatt om hvorvidt det fortsatt skal være et krav at tillitsvalgte bekjenner seg til den kristne tro, eller om bekjennelsesparagrafen skal fjernes.

I kjølvannet av debatten har flere fremtredende muslimer vurdert å melde seg inn i partiet. Og også imamen i en av landets største moskeer har sagt til TV 2 at han ikke ser bort ifra at han kan bli KrF-politiker.

Men Assidiqs forventninger til partiet harmonerer lite overens med nestleder Inger Lise Hansen tanker.

– Bakgrunnen for å fjerne bekjennelsesparagrafen er å skape et bredt parti, og ikke et religiøst. Jeg opplever at Assidiq har misforstått troskravet. Men han er velkommen som medlem hos oss, sier Hansen til tv2nyhetene.no

Share

– Hansen i feil parti

KrF-nestlederen har ingen motforestillinger til praktiserende troende i partiet, men hun understreker viktigheten av å spille med åpne kort.

– Det vil alltid være folk som har ulik forståelse av hva partiet er og bør være. Jeg synes det er viktig å være åpen om mitt standpunkt i denne debatten, sier Hansen.

Muslimske Assidiq stiller seg uforstående til at Hansen tar avstand til å omtale sitt eget parti som religiøst.

– Hvis ikke KrF er det mest religiøse partiet i Norge, så vet ikke jeg hvilket parti som er det. Hansen må selv stå inne for egne uttalelser.

– Men det er mange i KrF som mener at det er hun som er i feil parti.

Avstand

Ifølge Tønsberg Blad skal nestlederen ha uttalt at KrF ikke er rette partiet for medlemmer som ønsker et religiøst parti.

Hansen mener hun har blitt feilsitert.

– Det jeg sa var at KrF fortsatt skal være et verdiparti bygget på et kristent verdigrunnlag.

Samtidig tror hun ikke hun vil ha problemer med partiets nyervervede medlem.

– Vi står litt langt fra hverandre, men vi vil sikkert ha mange gode debatter om hvordan vi ønsker å føre politikk på vegne av KrF, avslutter Hansen.