MOT LØSNING?: Olje  og energiminister Terje Riis Johansen sier at jordkabel kan være en mulig løsning på deler av kabeltraseen. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
MOT LØSNING?: Olje og energiminister Terje Riis Johansen sier at jordkabel kan være en mulig løsning på deler av kabeltraseen. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Leder trekker seg fra Hardanger-utvalg

Lederen for et av de fire Hardanger-utvalget trakk seg bare noen timer etter at han ble utnevnt i dag.

Svenske Fredrik Rüter trakk seg med umiddelbar virkning tirsdag ettermiddag for å unngå at det sås tvil om utvalgenes uavhengighet og integritet, ifølge olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp). Rüter jobber i Vattenfall Power Consultant, som har Statnett som kunde.

Som eneste svenske teknologikonsulentselskap, inngikk Vattenfall Power Consultant i fjor en rammeavtale med Statnett om kraftledninger og transformatorstasjoner, skriver Teknisk Ukeblad.

Rüter skulle etter planen ledet utvalget som skal vurdere de tekniske, økonomiske og miljømessige forholdene knyttet til sjøkabel. Han har ikke jobbet direkte med Statnett, ifølge departementet.

– Verken Rüter eller hans seksjon har arbeidet med Statnett siden Rüter begynte der i 2009, sier kommunikasjonssjef Ole Berthelsen. (©NTB)