BEFØLT: En mindreårig jente skal ha blitt befølt av en ukjent mann her ved Grindbakken skole i Oslo. (Foto: Erlend Sørbø/TV 2)
BEFØLT: En mindreårig jente skal ha blitt befølt av en ukjent mann her ved Grindbakken skole i Oslo. (Foto: Erlend Sørbø/TV 2)

— Mange henter barna på skolen etter antasting av jenter

Foreldrene er bekymret etter at to jenter ble antastet av en ukjent mann ved Grindbakken skole i Holmenkollen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fordi en tidligere medarbeider ble begravet i formiddag, har rektor og flere ansatte vært borte fra skolen i dag. Skolen har likevel vært åpen og bemannet med vikarer som har holdt oppsikt på skolens område i friminuttet.

– Det har vært en veldig spesiell dag i dag, fordi så mange av oss har vært borte. Vi har kun hatt tre timer undervisning, og ett friminutt. Da var alle lærerne ute for å se til barna, sier rektor Siri E. Mohr.

Sju foreldre har meldt fra

Det var i går ettermiddag at politiet fikk melding om at en jente hadde blitt befølt av en ukjent mann på vei hjem fra skolen. Kort etter kom meldingen om at enda en jente hadde opplevd det samme. Politiet lette i flere timer etter mannen, uten resultat. I tillegg til de to jentene ved Grindbakken er en tredje jente ved Huseby skole utsatt for det samme. Jentene er i alderen åtte til ti år.

Tirsdag har totalt sju foreldrepar meldt fra om en mann som kan ha antastet døtrene deres, melder NRK. Politiet vet ikke om de øvrige barna er blitt befølt av mannen.

Ifølge Mohr har mange barn i dag blitt hentet av foreldrene etter skolen.

– Det er nok flere enn vanlig som har hentet barna sine. Foreldrene blir naturlig nok skremt når noe slik skjer, men de har et veldig positivt engasjement. Når slikt skjer er det lett at det blir hysteri, men de har ikke laget noen dramatikk ut av dette, sier Mohr.

Tilbake på skolen

Skolen har vært i kontakt med foreldrene til de to jentene det gjelder, og de skal begge være tilbake på skolen i dag.

– Lærerne har snakket med elevene om det som har hendt i klassene sine, og alle foreldrene har fått beskjed. Vi har fått hjelp fra pp-tjenesten til å følge til å følge opp saken, og jeg har fått vite at dagen i dag har forløpt bra, sier Mohr.

I morgen vil skolen ha nye samtaler med politiet, for å følge opp saken videre.

– Vi vet jo foreløpig ikke hva dette er, eller om han vil dukke opp igjen. Så vi skal gjøre hva vi kan, og vi har en god dialog med politiet, sier Mohr.