OPPGITT: Sondre Stokke (18) fikk parkeringsbot på gratisparkeringen på Metro senteret i Lørenskog. Lappen blåste vekk og boten fikk han fordi den ikke var synlig i frontruta. Kanskje ikke så rart da det ikke finnes noen frontrute på mopeden hans. (Foto: Roar Grønstad, rb.no/ANB)
OPPGITT: Sondre Stokke (18) fikk parkeringsbot på gratisparkeringen på Metro senteret i Lørenskog. Lappen blåste vekk og boten fikk han fordi den ikke var synlig i frontruta. Kanskje ikke så rart da det ikke finnes noen frontrute på mopeden hans. (Foto: Roar Grønstad, rb.no/ANB)

Fikk bot fordi P-lappen ikke var synlig på mopeden

Sondre (18) er helt oppgitt - fikk 610 kroner i bot.

Gratisparkeringen på Metro-senteret ble ikke fullt så gratis for mopedist Sondre Stokke. Det skriver Romerikes Blad.

Da han kom tilbake etter teorikurs hos trafikkskolen fant han parkeringsbota lydende 610 kroner under bremsen.

– Jeg trodde ikke det var lov å gi parkeringsbot til scootere. Dessuten hadde jeg jo tatt lapp, som man skal. Den hadde blåst av, som vanlig, sier Stokke til Romerikes Blad.

Parkeringsbota er gitt av EuroPark. I deres standardvilkår som står oppslått på alle deres parkeringsplasser presiserer de at alle motorvogner må ha parkeringslapp.

I «gråsonen»

Mopeden til Sondre og andre tohjulinger defineres som motorvogn.

– Dermed er nok denne boten gyldig, hvis vakta ikke fant noen p-billett, sier kommunikasjonsdirektør Pål Gleditsch i EuroPark til Romerikes Blad.

REAGERER PÅ ÅRSAKEN: Ifølge parkeringsbota til Sondre Stokke burde han lagt lappen i den frontruta han ikke har for å unngå bot.  (Foto: Roar Grønstad / rb.no/ANB)
REAGERER PÅ ÅRSAKEN: Ifølge parkeringsbota til Sondre Stokke burde han lagt lappen i den frontruta han ikke har for å unngå bot. (Foto: Roar Grønstad / rb.no/ANB)

Gleditsch legger imidlertid til at regelverket når det kommer til tohjulinger er et omstridt tema – og at det jobbes med forbedringer i regelverket.

– Det er jo ikke lett å feste parkeringslappen på sykkelen. Dette er et gjentakende problem. Jeg vil råde Sondre til å klage på boten, sier han.

– Vil han slippe boten da?

– Det vil jo bli vurdert av våre saksbehandlere. Det kan jeg ikke svare på her og nå, sier han.

– Standardtekst

Når det gjelder grunnlaget for boten: «ikke synlig i frontruta», forklarer Gleditsch at dette er en standardtekst.

– Det er ikke sånn at våre kontrollører tror at det er frontrute på mopeden. Det er rett og slett det som ligger inn på maskinen, sier kommunikasjonsdirektøren.

Stokke møtte parkeringsvakta og hevder hun ba ham feste lappen under setet på mopeden neste gang, da ville han slippe bot.

– Jeg synes jo det er rart hvis parkeringsvakta skal bryte seg inn i sett mitt for å se om jeg har betalt. Hele greia er bare håpløs, mener han.

Anbefaler sms-betaling

På Metro-senteret er det i utgangspunktet gratis å stå. Men der det kreves betaling anbefaler kommunikasjonsdirektøren mc-førere å benytte seg av sms-betaling.

– Den muligheten finnes på alle steder der det er vi som håndhever parkeringen og levner liten tvil om man har betalt eller ikke – selv om lappen skulle blåse vekk, sier han.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no - klikk her