Moldetrener Kjell Jonevret i aksjon på sidelinjen under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Vålerenga (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)
Moldetrener Kjell Jonevret i aksjon på sidelinjen under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Vålerenga (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)

Jonevret sparket - Rösler overtar

Kjell Jonevret har ledet sin siste Molde-kamp. Uwe Rösler overtar treneransvaret sammen med Gunnar Halle. - Panikken tok klubben, sa Jonevret.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det kommer en helt annen lederstil inn nå. Men jeg kommer uansett til å krysse fingrene for at Molde skal gjøre det bra fremover og redde plassen.

Aker Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Molde bekrefter at Kjell Jonevret er ferdig i klubben.

Se pressekonferansen i videovinduet øverst!

TV 2 PLAY: Derfor mener Mini Molde har tatt feil valg

På en pressekonferanse opplyser klubben at Uwe Rösler overtar ut sesongen. Med seg får tyskeren Gunnar Halle som assistenttrener.

- Jeg har hatt fire kule år her. Det var sol da jeg kom, og det var sol da jeg forlot klubben. Kanskje litt ironisk, sa en trist og preget Kjell Jonevret på pressekonferansen.

- Panikken tok klubben
Jonevret slet med å holde tårene tilbake på pressekonferansen.

- Panikken tok klubben. De fyller 100 neste år, og kunne ikke risikere å feire i Adeccoligaen, mente Jonevret.

Både fansen og spillerne ønsket å beholde Jonevret. Men styret ville det annerledes.

- Jeg er stolt over å ha vært her i fire år. Jeg forlater Molde med rak rygg. Det har vært en lukket klubb, og jeg håper jeg har bidratt til å endre det og mange positive opplevelser her. Jeg har ledet klubben i 179 kamper og jeg har hatt mange kule opplevelser. Først og fremst vil jeg takke alle folkene i Møre og Romsdal som har latt meg trene deres klubb. Vi har mottatt mye positivt når vi er ute og reiser, sa Jonevret.

Vikings trener Uwe Rösler (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

- Var kanskje for gode i fjor
Svensken ledet Molde til sølv i Tippeligaen og cupen forrige sesong.

- Vi gjorde en veldig god sesong i fjor. Alt klaffet. Og vi hadde en spiller som storspilte. Men kanskje var den for god. Plutselig skulle vi ta gull, mente han.

Han sa samtidig at han har forståelse for klubbens valg.

- Molde har vært med på dette før, så det var ingen uventet situasjon. Det er vanlig i fotballen at slike ting skjer, sa Jonevret.

- Jeg kunne snudd dette
Kjell Jonevret mottok blomster av fansen etter pressekonferansen.

Overfor TV 2 Sporten understreker Jonevret at han ikke er bitter på klubben.

- Jeg er ikke bitter. Men jeg er skuffet. Jeg er samtidig glad for den mottakelsen jeg har fått her. Jeg forlater klubben med blandede følelser, sier han til TV 2 Sporten etter pressekonferansen.

- Men slik er det i fotballen. Det er alltid enklest å ta treneren, sier han.

Kjell Jonevret (Foto: Rehn-Erichsen, Jarl/Scanpix)

- Får en helt annerledes trener
Han ønsker ikke å si noe negativt om behandlingen han nå har fått av Molde-ledelsen.

- Jeg har bestemt meg for å ikke snakke om det. Jeg vil ikke stå her å være bitter på klubben. Men jeg tror vi kunne snudd dette selv om jeg hadde vært trener videre. Jeg håper virkelig at det skal gå bra med Molde fremover, sier han.

Jonevret tror spillerne nå må belage seg på en helt annen trenertype i tyskeren Uwe Rösler, som er kjent for sin jerndisiplin på trening og i kamp.

- Det kommer en helt annen lederstil inn nå. Men jeg kommer uansett til å krysse fingrene for at Molde skal gjøre det bra fremover og redde plassen, sier han.