Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix

Stjal to biler - og alle reservenøklene

Nå frykter verkstedet at tyvene skal komme tilbake.

Tyver har i løpet av natten slått til mot Auto-skade Terje Schie AS i Lørenskog. Det skriver Romerikes Blad

– Innbruddstyvene har røsket ned nøkkelsafen vi hadde på veggen. Deretter har de tatt den med seg og skåret den opp et annet sted, før de har kommet tilbake og hentet to av bilene, forteller daglig leder Terje Schie.

– Flunkende ny

Auto-skade er et merkeverksted for Porsche og BMW. Ifølge Schie er det en utleiebil og en bil som var inne til reparasjon som er stjålet.

– Utleiebilen var en flunkende ny BMW 116, mens den andre var en to år gammel BMW 5-serie stasjonsvogn, forteller daglig leder.

Begge bilene skal ha grå farge og følgende kjennetegn:

BMW 116: DN 48329

BMW 520: BR 99210

Reservenøkler

– Dette er selvfølgelig utrolig irriterende, for dette skaper mye plunder og heft, sier Schie.

Samtidig er han glad for at tyvene ikke har tatt med seg enda flere biler. Det hadde dem nemlig tilsynelatende muligheten til.

– De har tatt med seg nøkkelsafen, og der lå alle reservenøklene. I teoriene kunne de tatt alle bilene våre, sier verkstedsjefen, som ikke har oversikt over hvor mange biler han har inne for øyeblikket.

– Vi har 11 leiebiler som vi tilbyr kundene våre. Tre av dem ble hentet på fredag, deriblant den ene som ble stjålet.

Tar forholdsregler

Schie frykter nå at biltyvene skal komme tilbake med reservenøklene for å stjele flere biler. Derfor er det besluttet å ta forholdsregler.

– Dersom tyvene er frekke nok, kan de komme tilbake igjen i kveld. Men da får de en verre jobb. Vi kommer til å ta av hjulene på alle bilene, forteller han.

Ifølge Schie har han nesten vært helt forskånet for innbrudd. Likevel er han ikke overrasket.

– Det er selvfølgelig helt forjævlig. Men dette er jo slikt som kan skje. Man får jo ikke ha noe i fred i dag, sier han.

Motorsportfamilie

Politiet på Romerike fikk melding om innbruddet ved 11.45-tida søndag. Like etter reiste en patrulje bort for å se på åstedet og sikre spor.

Terje Schie er for øvrig far til motorsportfører Thomas Schie.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no - klikk her