Høybråten og imam (Foto: Montasje/TV 2/SCANPIX)
Høybråten og imam (Foto: Montasje/TV 2/SCANPIX)

Høybråten ønsker imam velkommen i KrF

– Alle er velkomne til å bli medlemmer i Kristelig Folkeparti.

Tidligere denne uken gikk Dagfinn Høybråten inn for å fjerne paragrafen som slår fast at bare kristne kan bli tillitsvalgte i partiet.

Det setter imamen i en av de største moskeene i Norge stor pris på.

– Ved valg anbefaler jeg muslimer å støtte Kristelig Folkeparti, sa Mehboob-ur-Rehman i Islamic Cultural Centre til TV 2 torsdag.

Møtt av sine egne

I Stavanger møtte Dagfinn Høybråten i dag sine egne i Rogaland KrF og måtte svare på hvorfor han vil fjerne partiets bekjennelsesparagraf.

Høybråten beroliget medlemmene med at et kristent verdisyn fortsatt skal ligge fast.

Det skremmer ikke imamen som mener islam og kristendom har så mange fellestrekk at han vurderer en politisk karriere. (10 sek)

– Hvis jeg er fornøyd med programmet, så kanskje jeg blir medlem ja, sier Mehboob-ur-Rehman.

Les også: Frykter splittelse av KrF

Åpen dør

Imam-rekruttering var neppe et mål for KrFs ledelse da de gikk inn for å endre partiets bekjennelsesparagraf, men Høybråten lukker ikke døren for imamen.

– Alle er velkomne til å bli medlemmer i Kristelig Folkeparti. Og i tiden fremover så tror jeg den helt allminnelige forventning vil være at de som skal være tillitsvalgte må stå inne for et kristent verdisyn, sier Høybråten.

Det får gjengklang ved kaffetrakteren, der to KrF-damer la siste hånd på verket.

– Jeg er veldig enig i at vi må ta vekk bekjennelsesparagrafen, og er enig i det som blir tatt opp nå. Det er flott, sier Kjellaug Dagestad.