Pastor Terry Jones (Foto: islamisofthedevil.com)
Pastor Terry Jones (Foto: islamisofthedevil.com)

Han vil brenne hundrevis av koraner 11. september

Pastor Terry Jones vil brenne koranen 11. september. Skjer det frykter eksperter en eksplosjon av rasende muslimer.

Pastor Terry Jones i kirkesamfunnet «Dove World Outreach Center» i Gainsville i Florida ønsker å brenne flere hundre eksemplarer av koranen offentlig 11. september. Kirkesamfunnet har allerede innstiftet at dagen skal bli den «internasjonale dagen for koranbrenning».

Amerikanske etterretningseksperter varsler nå om at muslimer verden over er i opprør over planen og at mange tar til kraftig motmæle på internett.

– Jeg vil sprenge meg selv i luften inne i kirken deres som hevn på Allahs vegne, sier en muslim på en webchat, ifølge Wall Street Journal.

Andre skriver at de kommer til å kjøre inn i kirken med en lastebil stappfull av sprengstoff.

En islamistisk gruppe i England har publisert en video på YouTube der de oppfordrer muslimer om å slå tilbake, skriver New York Times.

Vil piske opp ekstrem stemning

Enn så lenge er dette tomme trusler, men tanken på tv-bilder av et bokbål på amerikansk jord med hundrevis av koraner i brann uroer sikkerhetseksperter.

Les også: Eks-hooligans ruster til kamp mot islamisering

Man frykter at ekstreme islamister verden over vil utnytte en eventuell koranbrenning til å piske opp stemningen til et kokepunkt langt høyere enn reaksjonene etter de omstridte Muhammed-karikaturene.

Frykter muslimsk hevn i USA

Det man frykter aller mest er at muslimer i USA med allerede ekstreme synspunkter skal «vekkes» og utføre terroraksjoner. Mange amerikanere har friskt i minne massakren i Fort Hood der den muslimske majoren Nidal Hassan skjøt og drepte 12 av sine militære kolleger.

Eller bombebilen på Times Square tidligere i år, der et angrep ble avverget i siste liten. Bak begge episodene sto to muslimer som var født og oppvokst i USA.

Provosert av mosképlaner på Ground Zero

Pastor Terry Jones er forfatter av boken «Islam is of the devil» og sier han har rett til å brenne koranen «fordi den er full av løgner». I tillegg anser man koranbrenningen som en protest mot planene om å bygge en moské på Ground Zero i New York.

Kirkesamfunnet er provosert over at det høyst sannsynlig blir bygget en moské på åstedet for terrorangrepet 11. september 2001 der mer enn 2.500 mennesker omkom.

Mosképlanene ser ut til å splitte USA i to deler, de som ønsker det av forsoningshensyn og de som anser det som et hån mot ofrene.

Brannsjefen vegrer seg

Pastor Terry Jones og kirkesamfunnet hans ønsker å brenne islams hellige skrifter 11. september nettopp for å hedre ofrene for terrorangrepet. Utenfor hans kirke er det allerede satt opp store skilt med ordene «Devil is of the islam».

Samtidig ber den andre kirker om også å være med på å stå imot «ondskapen islam, siden islam er djevelens verk».

– Det var islam og sharia-loven som var ansvarlig for 11. september, sier pastor Terry Jones.

Enn så lenge har brannsjefen i Gainsville vegret seg mot å gi tillatelse til et bokbål med over 200 koraner 11. september.