kakkerlakker (Foto: Privat)
kakkerlakker (Foto: Privat)

Tonjes leilighet tatt over av kakerlakker

Tonje Laukvik (26) kan fortsatt ikke bo i leiligheten sin. – Har aldri vært borti lignende, sier skadedyrsekspert.

I mai skrev TV 2 hjelper deg om Tonje Laukvik som hadde kjøpt seg ny leilighet i Trondheim som viste seg å være full av kakerlakker.

– Jeg fikk helt sjokk. Leiligheten var full av både levende og døde insekter. Da jeg tok med et av krypene til skadedyrkontroll, viste det seg at det var tyske kakerlakker, sa Tonje til TV 2 hjelper deg den gangen.

Les saken her: Tonjes leilighet rant over av kakerlakker

Hun har fortsatt ikke fått flyttet inn i sin første leilighet.

– Nå begynner jeg å bli mer forbanna enn frustrert. Jeg har eid en leilighet i et halvt år uten å kunne bo i den, sier 26-åringen.

Kakkerlakker (Foto: Privat)
Kakkerlakker (Foto: Privat)

Ny avføring i leiligheten

I helga var Pelias Norsk Skadedyrkontroll i leiligheten på nytt, etter at Tonje merket at det begynte å lukte stramt der igjen. Det til tross for at et vaskefirma nylig hadde vært der for å sanere leiligheten.

– Det var kommet ny avføring, og jeg fant også en liten levende kakerlakk. Det betyr at det har blitt klekket en eller flere kakerlakker i leiligheten siden sist, sier Stig Erik Haarberg, distriktskoordinator for Pelias i Midt-Norge.

kakkerlakker (Foto: Privat)
kakkerlakker (Foto: Privat)

– Eggene tåler alt

Han tror kakerlakker har lagt egg bak kjøkkenet.

– Kjøkkenet er montert på en litt snedig måte, slik at det er store rom på baksida av skapene. Der har de nok lagt egg. Kakerlakk-egg tåler alt mulig av sprøytemidler, så de får vi ikke gjort noe med. Kjøkkenet må rives. Jeg ville ikke hatt dette kjøkkenet i en brakke på en søppelplass en gang, sier Haarberg til TV 2 hjelper deg.

Tonjes leilighet er den verste han har vært borti.

– Jeg har aldri opplevd så mye kakerlakker noen plass, sier Haarberg.

Forsikringsselskapet er avventende

Tonje Laukvik har tidligere blitt tilbudt 30.000 kroner av forsikringsselskapet til selger, noe hun takket nei til.

– Det er jeg glad for nå. Jeg har jo hatt mye større utgifter enn dette med leiligheten. Jeg forventer at forsikringsselskapet dekker utgiftene jeg har og har hatt med denne leiligheten, sier Tonje til TV 2 hjelper deg.

Forsikringsselskapet Norwegian Claims Link sier til TV 2 hjelper deg at de nå har fått et annet selskap med skadedyrseksperter til å sjekke leiligheten.

– Dette er en svært kjedelig og uvanlig sak, så vi må være sikre på at alle opplysningene stemmer. Vi har aldri vært borti lignende. Viser det seg at kjøkkenet må rives må vi forholde oss til det, sier Britt Elin N. Foss, ansvarlig jurist i Norwegian Claims Link AS.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook! Klikk her.