FELLESTART: Kronprins Haakon ønskes Velkommen til VM paviljongen av Åsne Havnelid og Svein Aaser hvor kronprinsen deltok på et møte i forbindelse med et prosjekt kalt
FELLESTART: Kronprins Haakon ønskes Velkommen til VM paviljongen av Åsne Havnelid og Svein Aaser hvor kronprinsen deltok på et møte i forbindelse med et prosjekt kalt "Fellesstart". Prosjektet har som mål å få med 10% flerkulturelle blant de frivillige til VM på ski i Holmenkollen 2011. (Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix)

Kronprinsen slo et slag for mangfold under ski-VM

Kronprins Haakon og Ski-VM 2011 vil ha flere frivillige med minoritetsbakgrunn.

Når ski-VM arrangeres i Oslo til vinteren, trengs det mer enn 2.000 frivillige. Arrangøren vil at de frivillige skal gjenspeile Norges befolkning, og med prosjekt Fellesstart vil de verve flere med minoritetsbakgrunn. Mandag ble det arrangert workshop i Oslo, med kronprins Haakon som en av deltakerne.

– Skal vi ha det beste frivillighetskorpset under ski-VM, må vi finne de beste menneskene. Det norske samfunnet er mangfoldig, og da bør også frivillighetskorpset gjenspeile det, sier kronprins Haakon til NRK.

Målet for Fellesstart er å få innvandrerandelen blant de frivillige opp på 10 prosent. Rekrutteringen skal blant annet skje i idrettslag og på skoler.

Kronprins Haakon sitter i Ski-VM 2011s hovedkomité. VM i nordiske grener arrangeres i Holmenkollens nye nasjonalanlegg i Oslo den 24. februar til 6. mars 2011. (©NTB)