Statsminister Jens Stoltenberg taler på den fagligpolitiske  konferansen mellom arbeiderpartiet og LO på Sørmarka i Enebakk mandag ettermiddag. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Statsminister Jens Stoltenberg taler på den fagligpolitiske konferansen mellom arbeiderpartiet og LO på Sørmarka i Enebakk mandag ettermiddag. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Stoltenberg refser SV og Sp etter åpen krangel

Statsminister Jens Stoltenberg forklarer dårlige meningsmålinger med krangelen mellom regjeringspartnerne SV og Sp om Hardanger-saken.

Med dårlige meningsmålinger og åpen krangel i regjeringen om Hardanger-mastene bak seg gikk Jens Stoltenberg, på en konferanse med LO, på talerstolen i dag mandag. Der forklarte han dårlige meningsmålinger med krangelen mellom Senterpartiet og SV.

– Ja, vi er en flertallsregjering. Men vi har dessverre ikke klart å håndtere uenighet like godt i det siste, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til TV 2 Nyhetene.

– Formen på hvordan vi har håndtert den uenigheten har vært slik at det verken har tjent oss eller de sakene vi jobber med. Derfor bør vi ikke fortsette å håndtere uenighet på den måten vi har sett eksempler på i det siste.

Liv Signe slo tilbake

Det var på TV 2 Nyhetene Liv Signe Navarsete og Kristin Halvorsen for åpent kamera kranglet i flere dager om monstermastene i Hardanger.

– Det er senterpartiet og Sps statsråd som har stått på for å få denne konklusjonen, sa Kristin Halvorsen til TV 2 9 auguist.

Et par dager senere slo Liv Signe Navarsete tilbake.

– Hvis noen tror at jeg har sittet her og kjempet fram denne saken mot Jens Stoltenberg, så tror de feil.

Tror situasjonen kan snu

Statsministeren innrømmer at han er bekymret for de elendige meningsmålingene.

– Den politiske situasjonen kunne klart vært bedre, selv om utgangspunktet er godt, men han tror likevel at situasjonen kan snu.

– Det er et uttrykk for at vi tar de meningsmålingene som nå kommer på alvor, og det er et tydelig signal. Samtidig så vet vi at vi mange ganger før har snudd dårlige meningsmålinger til gode valgresultater. Det må vi gjøre igjen, avslutter Stoltenberg.