Tina
Tina

Her er månedens fotballtalent

Lynraske Tina Algrøy hedres som månedens norske fotballtalent for mai 2010.

20 år gamle Tina Algrøy fra Arna-Bjørnar har utmerket seg sterkt i løpet av sine to sesonger i toppserien og spås å bli en av morgendagens fotballhelter. Nå hedres hun med Statoils talentpris for mai.

- Å få denne anerkjennelsen er utrolig stort og gir meg inspirasjon til å fortsette å stå på, sier en glad Algrøy, etter å ha mottatt Statoils talentpris for mai måned.

Markerte seg raskt

Tina kom inn i toppserien i 2009 og markerte seg raskt som en rask og målfarlig spiller. Den positive utviklingen har hun tatt med seg også i år og hun er blant toppscorerne i serien denne sesongen. Tina har vært en viktig brikke både for framgangen til Arna-Bjørnar og U-23-landslaget. Juryen begrunnelse lyder som følger:

«Tina er en spiller med stor fart, både med og uten ball. Hun er flink til å utfordre motstanders forsvarsrekke fordi hun har gode basisferdigheter koblet opp til stor fart. Hun har utviklet avslutningsferdighetene sine mye, og hun bekler både spiss- og kantrollen på en utmerket måte. Hun har i tillegg stor arbeidskapasitet, gode holdninger og er en spiller som jobber hardt for å utvikle seg videre. Og så er hun nesten alltid veldig blid og positiv!»

Juryen ledes av U21-landslagets trener Øystein Gåre og består forøvrig av Nils Johan Semb og Jarl Torske.


Statoils talentpris er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV 2 og Statoil.

Gjennom sesongen vil syv unge fotballtalenter bli hedret som månedens fotballtalent, og én vil på slutten av sesongen kåres til ”Årets unge spiller”.

Deler pengene på tre klubber

Hver månedsvinner får 50.000 kroner til å gi til en klubb som har betydd mye for deres egen utvikling.

Tina Algrøy har valgt å gi pengene til Nest Sotra, Nordre Fjell og Arna-Bjørnar.

- Da jeg spilte på Sotra var klubbene Nest Sotra og Nordre Fjell slått sammen. Nå er de imidlertid delt i to, så da føler jeg at de bør få 10 000 kroner hver. Arna-Bjørnar har jeg spilt for i 4 år, så den klubben har vært viktigst. Derfor går 30 000 kroner dit, forklarer Tina.

Tidligere vinnere 2010

Mars: Cathrine Dekkerhus, Lillestrøm: 17-årige Cathrine er månedens talent

April: Christer Kleiven, Start: Start-juvel er månedens talent

<b>Her er de største talentene i 2009</b>
<b>Her er de største talentene i 2008</b>
Her er de største talentene i 2007