GODE MÅLINGER: Høyre-leder Erna Solberg når stadig nye høyder  på meningsmålingene. Bildet er tatt i Bergen tidligere i sommer. (Foto:  Hommedal Marit/SCANPIX)
GODE MÅLINGER: Høyre-leder Erna Solberg når stadig nye høyder på meningsmålingene. Bildet er tatt i Bergen tidligere i sommer. (Foto: Hommedal Marit/SCANPIX)

Høyre er mest attraktivt

Høyre er mest attraktivt også for velgere som ikke stemmer på partiet i dag. Det viser ny måling utført for TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det viser en måling TNS Gallup har laget for TV 2.

Det nye Høyre

Mens regjeringspartiene opplever velgerflukt opplever Høyre solid medvind på målingene. Det er mange år siden en Høyreleder hadde like stor grunn til å være fornøyd med nivået på meningsmåligene.

– Du blir selvfølgelig fornøyd når du får gode resultater, men jeg blir ganske ydmyk av det og, sier Høyreleder Erna Solberg til tv2nyhetene.no.

Hun mener veksten for Høyre på målingene kommer som følge av en langsiktig strategi fra partiet.

– Det lille linjeskiftet Høyre gjorde for noen år siden det begynner å gi uttelling. Vi har snakket mer om saker som angår folk i hverdagen, sier Solberg.

Les blogg: Velgerne fristes av Høyre

Mest attraktive

Men Høyre er ikke bare attraktivt for egne velgere. Blant de spurte som ikke vil stemme på partiet i dag skårer Høyre klart bedre enn de andre partiene.

Hele 27,6 prosent av de spurte som oppgir at de har et annetvalg svarer Høyre. Avstanden er stor ned til Arbeiderpartiet med 16,9 prosent og Frp med 15,9 prosent.

- Vi ser jo at vi vil kunne vinne mye viss vi holder fast på vår politikk og de andre ikke gjør det så bra, sier Solberg

Følg utviklingen på målingene i Partibarometeret.

Spår tøffere tider

Selv om det skal litt til å flytte på velgere fra et parti til et annet, mener Solberg tallene i målingen fra TNS Gallup viser at Høyre har et stort potensiale for vekst.

– Det er et enormt potensiale for oss, men jeg er helt sikker på at Arbeiderpartiet også tenker mye på det så det kommer helt sikkert til å bli tøffere tider i norsk politikk fremover, sier Solberg.

Tøffere tider betyr hardere kamp om velgerne. Da er det viktig å være attraktiv også for de som ikke stemmer på partiet i dag, mener Høyrelederen.

– Det er lettere viss politikken tilspisser seg å flytte på noen velgere. Det betyr at viss det kommer opp klare alternativer og velgerne må ta stilling så er det lettere å rekruttere viss du er andreparti for mange andre, sier Solberg.