Fredag kveld skal Amandaprisen deles ut i Haugesund. Prisen deles ut til de beste prestasjonene innen norsk film- og TV-produksjon gjennom det siste «Amandaåret», som for i år vil si mellom 1. juli 2009 til 30. juni 2010.

Åtte priser

«Upperdog» og «Vegas» er nominert til hele åtte priser, mens «En ganske snill mann» er nominert i fire kategorier. Ifølge filmkritikerne «God kveld Norge» har snakket med, er det «Upperdog» som kommer til å vinne flest priser.

– «Upperdog» er en veldig bra film og jeg tror den kommer til å gå hjem hos juryen. Det er faktisk den beste norske filmen jeg har sett på mange år, sier TV 2s filmekspert Einar Aarvig.

Stor tro

Filmanmelder i VG, Borghild Maaland har også størst tro på «Upperdog».

– Det er nok den filmen som kan komme til å stikke av med flest Amanda-priser. Det er fortjent i forhold til de som er nominert, mener Maaland.

Det er «Upperdog», «Vegas» og «En ganske snill mann» som kjemper om kanskje den gjeveste prisen av dem alle, nemlig årets beste film.

Hollywood

– En av fordelene med «Upperdog» er at den både er kunstnerisk og har kvaliteter fra Hollywood, og viser at det ikke noen motsetning mellom dette. Det tror jeg juryen vil sette pris på, forteller Aarvig.

Maaland holder også en knapp på «Upperdog» i kategorien beste film.

– Ja, absolutt. Men jeg vil også understreke at «En ganske snill mann» også er en utrolig bra og velspilt film. Så jeg blir ikke lei meg hvis en av disse får prisen, sier Maaland.

Den 26. Amandapris-utdelingen finner sted i Haugesund fredag kveld. Se direktesendingen på TV 2 fra kl. 2030.