Land Rover presenterte sin nye minstemann Range Rover Evoque med høy glamourfaktor tidligere i sommer da Victoria Beckham sto for den offisielle avdukningen - som for øvrig ble sendt direkte på Internett.

Men det var bare et lite catch: Modellen hun avduket var tredørs-utgaven, og det er absolutt ikke den varianten Land Rover venter seg mest av.

SE SELV: Her avduker Victoria Beckham bilen:

Test-innspurt

Men gjennom å avsløre den først, vil de spare en god dose oppmerksomhet til Paris-utstilingen hvor det er ventet at også femdørs-versjonen skal ha premiere.

Derfor passer det helt sikkert ikke spesielt godt for Land Rover at spionfotografene nå har lykkes å få bilder også av femdørs-utgaven som er inne i den absolutte test-innspurten. Men her er den altså - og dette ser bra ut!

Tilsynelatende blir bilen helt lik til cirka midt på - og derfra og bakover får vi altså en ekstra dør på hver side og dessuten noen svært tiltrengte centimetre.

Mer eksklusiv

Land-Rover-Evoque-side (Foto: Scoopy)

For Land Rover har det vært en liten nøtt hvordan de skal posisjonere denne bilen størrelsesmessig.

Freelander er ikke akkurat noen storbil, men likevel må Evoque bli mindre. Det blir den da også, men samtidig er det helt klart at Evoque skal posisjoneres en klasse over Freelander, både i eksklusivitet og pris. Og da tar man sjansen på at kundene er villige til å betale mer for mindre plass.

Hvor mye mindre vet vi ennå ikke. Men sannsynligvis er det ikke snakk om stor forskjell. Målsetningen er nemlig at dette skal kunne være en fullverdig familiebil.

Freelander var kandidat til Bruktbilen fra Helvete. Les mer her:

Kvalitets-spørsmål

Når Evoque kommer til neste år, skal den inn i en bilklasse hvor det virkelig begynner å bli trangt nå. Premium-merkene er for alvor på vei inn nå med flere små-SUV-er. BMW X1, Audi Q3 og den kommende Mini-SUV-en er bare noen av konkurrentene.

For Land Rovers del blir det helt avgjørende at Range Rover Evoque har kvaliteten i orden helt fra første dag. Hvis ikke kommer et gammel og seiglivet dårlig rykte fort til å skape problemer for den.

LES OGSÅ: Klarer du å gjette hva de har gjort med denne bilen?

Land-Rover-Evoque-bakfra (Foto: Scoopy)