Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Volvo er i skikkelig godt driv om dagen og er høyt oppe på den norske salgs-statistikken igjen.

Derfor passer det nok særdeles dårlig at nye utslippskrav stikker kjepper i produksjonshjulene. Fra nyttår tilfredsstiller ikke DRIVe-motorene i storselgeren V70 og flaggskipet S80 de nye Euro 5-kravene. Og Volvo har ikke fått disepensasjon.

Ifølge svenske Teknikens Värld betyr dette at produksjonen må stoppes i uke 50. Så skal motorteknologien modifiseres - før produksjonen starter opp igjen i uke 19 neste år.

Alle får bil

Teknikens Värld skriver videre at dette vil være et hardt slag for Volvo og at de ikke kommer til å klare å produsere nok biler til å dekke behovet.

Her hjemme er imidlertid Volvos informasjonsdirektør Tore Løvig optimist:

- Vi beklager selvfølgelig det inntrufne. Men vi har forberedt oss godt og har biler på lager.

- Så alle som vil ha V70 DRIVe får bil?

- Ja, det skal undre meg mye om vi ikke får til det. Noen farge- og utstyrsvarianter kan kanskje bli utsolgt i en overgangsperiode, men da håper jeg det ikke vil bli lenge å vente, sier Løvig.

LES OGSÅ: Derfor er Volvo V70 en kjempesuksess

Nye motorer

Volvo V50 får ny motor fra uke 47, nemlig den som internt kalles for D2, en helt nyutviklet dieselmotor og som med start/stopp-system har et CO2-utslipp på bare 99 g/km. Denne har ingen problemer med å klare de nye Euro 5 kravene.

Løvig forteller også entusiastisk om helt nye Volvo S60 – og at de første kundene nå har fått sine biler. Dette er en bil Volvo har stor tro på - ikke minst når stasjonsvogna V60 kommer på senhøsten.

Les mer om de nye motorene til Volvo her:

Volvo-V70-DRIVe (Foto: Fred Magne Skillebæk)