Illustrasjonsfoto: retten.no/ANB
Illustrasjonsfoto: retten.no/ANB

Stakk av fra UP i over 200 km/t

Klarte å riste av seg sivil politibil. Men til ingen nytte.

I 198 kilometer i timen i 80-sona ble motorsyklisten fra Holtålen tatt av UPs sivilbil i Midtre Gauldal. Mannen prøvde å kjøre fra politiet - men til ingen nytte.

Politiet hadde nemlig sikret seg nok kjennetegn til at de kunne identifisere sjåføren, og ta ham i etterkant av den ville ferden. Det skriver Arbeidets Rett.

Hasardiøs ferd

Også lensmann i Holtålen, Frode Skogås, innrømmer at han fikk hakeslepp da han hørte om den hasardiøse ferden oppover den svingete veien mellom Støren og Holtålen.

- Dette gjelder en mann bosatt i Holtålen, som er i slutten av 30-åra. Han ble tatt den 5. august klokka 18.00, forteller Skogås.

Ristet av seg UP

UPs sivilbil var ute og patruljerte den aktuelle kvelden, og la seg på hjul etter mannen da de oppdaget ham. Den høyeste hastigheten de fikk målt, var 198 kilometer i timen i ei 80-sone, men på enkelte steder skal farten ha vært langt høyere. Motorsyklisten klarte å riste av seg sivilbilen, men da han etter hvert stoppet, tok UP likevel kontakt. Mannen erkjente forholdet.

Motorsyklistens førerkort ble beslaglagt umiddelbart, og mannen forblir fotgjenger til saken er avgjort i retten.

Sikrer seg kjennetegn

Ifølge lensmann Skogås er det ikke uvanlig at sjåfører forsøker å kjøre fra politiet når de blir tatt med for stor hastighet.

- På generelt grunnlag kan jeg si at når UP er ute med sivilbiler, blir det brukt en slags videomåling. Gjennomsnittshastigheten blir tatt, og UP forsøker å få kontakt med sjåføren. Men innimellom går det såpass fort at sivilbilene ikke rekker ta sjåførene igjen, og da må man sikre seg kjennetegn på kjøretøy og kanskje også hvordan klærne til sjåføren ser ut, for eksempel, sier han.

Du kan lese mer om bil og trafikk hos retten.no - klikk her