Terje Toftenes
Terje Toftenes

Norsk film hevder ufoer finnes

Ny dokumentarfilm hevder å bevise utenomjordiske besøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hessdalen er det mest kjente norske uforklarlige fenomen. Her er det satt opp et eget observatorium som har klart å filme det som skjer.

I en ny film om utenomjordisk besøk, får vi se og høre historier både fra Hessdalen og fra mange andre steder, fra folk som har opplevd det uforklarlige.

HESSDALEN: Illustrasjon av en opplevelse Ruth Mary Moe forteller
  om i filmen.
HESSDALEN: Illustrasjon av en opplevelse Ruth Mary Moe forteller om i filmen.

En av dem er Ruth Mary Moe fra Hessdalen som forteller om sitt møte med et romskip, som hun mener lyste opp veien hun kjørte på en mørk høstkveld.

Romvesener

Skaperen bak filmen «The Day Before Disclosure» (Dagen før avsløringen), Terje Toftenes,er ikke i tvil om at Norge har hatt besøk av romvesener.

Til TV 2 forteller han at han har møtt og intervjuet en hel rekke folk som kan fortelle om besøk fra rommet.

Nå har han intervjuet vitenskapsfolk, piloter, militært personell, politi og politikere som har opplevd det uforklarlige. Og fra romfarer Edgar Mitchell, som selv har vært på månen.

Tredje verdenskrig

Mitchell,som var den sjette mann på månen med Apollo 14, forteller i filmen at vi i framtida må forberede oss på at vi har naboer i verdensromet.

Også med i filmen er en tidligere amerikansk major som forteller om et oppdrag han fikk på begynnelsen av 60-tallet.

Robert Dean skulle undersøke rapporter om en hendelse som holdt på å resultere i tredje verdenskrig. Han forteller at både Sovjetunionen og NATO samtidig oppdaget ukjente luftfartøyer som kom fra Sovjetunionen, fløy over England og forsvant fra Natos radarer langs norskekysten. Og på begge sider av jernteppet trodde de det var fienden som var i aksjon.

Denne historien pluss alle de tusener av rapporter om besøk fra rommet mener filmskaperen at resten av verden nå må få vite om. Han har derfor laget filmen som han håper å få vist på fjernsyn.

Skepsis

Men norske vitenskapsfolk er langt fra ovebevist, selv om man ikke avviser at det finnes både liv og intelligent liv andre steder i verdensrommet.

TROR PÅ KONTAKT I FREMTIDEN: Knut Jørgen Røed Ødegård.
TROR PÅ KONTAKT I FREMTIDEN: Knut Jørgen Røed Ødegård.

Astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard sier til TV 2 at det langt fra er bevist at vi har hatt besøk fra rommet.

– Bare det å bevege seg fra ett solsystem til et annet kan ta tusenvis av år,selv med lysets hastighet,sier Ødegaard,som understreker de ufattelige avstandene som eksisterer i rommet. Men han gir filmskaper Toftenes rett i en ting.

– Jeg tror vi vil få kontakt med andre sivilisasjoner ute i verdensrommet i løpet av de neste 20 åra. Men da først gjennom radiokontakt,sier den kjente astrofysikeren til TV 2.

Se filmen på www.newparadigm.no