IKKE KJØRBAR: Denne ambulansen er ikke kjørbar tirsdag, etter at den ble stjålet og krasjet under en bursdagsfest utenfor Bodø natt til tirsdag. (Foto: Wigdis Korsvik)
IKKE KJØRBAR: Denne ambulansen er ikke kjørbar tirsdag, etter at den ble stjålet og krasjet under en bursdagsfest utenfor Bodø natt til tirsdag. (Foto: Wigdis Korsvik)

Full 18-åring stjal og krasjet ambulanse

Bursdagsgjesten (18) knuste rutene på ambulansen og stakk av med den før turen endte med et krasj.

Natt til tirsdag ble travel for politiet i Salten, etter at en bursdagsfeiring på nordsiden av Bodø utartet seg, melder an.no.

– Det startet like etter klokka 23, da politiet rykket ut etter å ha fått melding om slåssing på stedet, forteller operasjonsleder Jan Lekang i Salten politidistrikt til tv2nyhetene.no.

Rykket ut etter slåsskamp

– Politi og ambulanse rykket ut til stedet, etter en melding om krangling på en bursdagsfest og slåssing, sier Lekang.

KRASJET I EN STEIN: Ambulansen fikk skader i fronten etter at 18-åringen krasjet i en stein. (Foto: Wigdis Korsvik)
KRASJET I EN STEIN: Ambulansen fikk skader i fronten etter at 18-åringen krasjet i en stein. (Foto: Wigdis Korsvik)
Flere titalls ungdommer var samlet på stedet, som ifølge operasjonslederen oppførte seg mer voldsomt enn det som er vanlig.

En 14-åring ble fraktet til sykehuset med hjernerystelse i forbindelse med den første meldingen som kom inn.

Stakk av med ambulansen

En snau time senere meldte AMK-sentralen i Bodø inn til politiet at noen hadde gått løs på ambulansen som var utkalt.

– Klokka 00.06 meldte AMK i Bodø om ruteknusing på ambulansen, og amper stemning på stedet. Ett minutt senere fikk vi melding om at ambulansen var stjålet, sier Jan Lekang i Salten-politiet.

Politiet sendte dermed på ny en patruljebil til bursdagsfesten.

En 18 år gammel gutt skal ifølge politiet ha knust rutene på ambulansen, kjørt rundt på parkeringsplassen og nesten kjørt på en annen person, før ambulansen krasjet mot en stein.

18-åring mistenkt for promillekjøring

– Klokka 01.08 pågrep politiet han som hadde stjålet ambulansen. Han ble pågrepet for kjøring uten førerkort, bilbrukstyveri og skadeverk, og er mistenkt for promillekjøring, sier operasjonslederen.

Assisterende klinikksjef Randi Spørk for prehospitalklinikken ved Nordlandssykehuset sier til tv2nyhetene.no at de ser svært alvorlig på ambulansehærverket, og kommer til å politianmelde saken.

– Begge siderutene foran er knust, det er skader på frontstøtfangeren og ripeskader. Ambulansen er ikke kjørbar i dag, og reparasjonene kommer nok ikke på under 40.000 kroner.

Spørk sier at at ambulansepersonellet som var tilstede, oppfattet hendelsen som truende.

– Vi anmelder saken, og ser svært alvorlig på at folk opptrer på dette viset. Ambulansepersonellet som var til stede mener det ble utvist truende oppførsel mot dem, sier Spørk til tv2nyhetene.no.

18-åringen som stjal ambulansen satt i avhør hos politiet tirsdag.