Abid Q. Raja mener mange innvandrere mangler lojalitet til systemet i Norge.  (Foto: God morgen Norge)
Abid Q. Raja mener mange innvandrere mangler lojalitet til systemet i Norge. (Foto: God morgen Norge)

Abid Raja: – Forståelig med antipati mot Pakistan

Negativ omtale av Pakistan har skylden for at folk vegrer seg for å hjelpe flomofrene, mener Raja.

I Dagsavisen sørdag provoserte tidligere advokat og nåværende Venstre-politiker Abid Q. Raja mange ved å påstå at nordmennenes manglende empati med muslimer er årsaken til laber giverglede til flomofrene i Pakistan.

– Det er fordi Pakistan er et muslimsk land, og generelt har nordmenn mindre empati med muslimer fordi islam oppleves som kontroversielt, uttalte Raja til Dagsavisen.

I tirsdagens God morgen Norge- studio forsvarer han uttalelsene.

Sunn omtale av Pakistan

– Vi har gjennom lang tid sett negativ omtale av Pakistan, men en veldig sann og ærlig omtale av Pakistan, sier Raja og trekker tråder til militærdiktaturer og drapet på den kvinnelige pakistanske politikeren Benazir Bhutto i tillegg til at landet er et arnested for terrorisme.

– Dessutten reiser president Asif Ali Zardari rundt og møter statsledere i Frankrike og England og smiler fra øre til øre mens flommen drukner menneskene der nede. Samtidig sier opposisjonslederen Nawas Sharif at Pakistan ikke trenger hjelp fra det internasjonale samfunnet, tordner Raja.

– Vi må se forbi antipatiene!

Han mener dette er mulige årsaker til antipatier mot landet, at det er helt naturlig at nordmenn har dem, og at det kan være et hinder for å givergleden.

– Det er viktig at vi ser forbi disse antipatiene, sier Raja.

Raja sier at han har i det siste mottatt mange e-poster i etterkant av utspillet sitt på Søndag, fra bekymrede mulige givere som ikke ønsker å gi penger til et korrupt regime.

– Da svarer jeg at de ikke skal gi til et korrupt regime. Men gi til Røde Kors, Flyktninghjelpen, Kirkens Nødhjelp og Care og alle de gode norske hjelpeorganisasjonene, som vi har stor tillit og tiltro til, og som gjør en kjempejobb der nede, understreker Raja, og sier at tiltroen til pakistanske myndigheter er generellt sett svært liten.