SMADRET: En kvinne ble drept og fire ble skadd da Audien kjørte utfor på E6 i Gudbrandsdalen lørdag kveld. (Foto: Terje Lisødegård)
SMADRET: En kvinne ble drept og fire ble skadd da Audien kjørte utfor på E6 i Gudbrandsdalen lørdag kveld. (Foto: Terje Lisødegård)

Dødshelg på veiene

Tre personer døde og flere er alvorlig skadd i helgetrafikken.

  • En 25 år gammel kvinne som ble alvorlig skadd i en ulykke ved Lundamo i Sør-Trøndelag fredag kveld, døde lørdag av skadene. Det melder adressa.no.
  • En 20 år gammel mann omkom da bilen hans krasjet i Tromsøysundtunnelen i Tromsøfredag kveld.
  • En 20 år gammel kvinne døde da en bil med fem personer kjørte ut på E6 mellom Ringebu og Fåvanglørdag kveld.

I tillegg har det vært ulykker med personskade i Bergenog i Snåsa.

Høysesong for ulykker

Ulykkestallene er imidlertid ikke vesentlig høyere så langt i år enn tidligere år. Ifølge Trygg Trafikk døde 28 personer på veiene i juli. I juli 2009 døde 20 mennesker.

– Tallene er ikke store nok til at vi kan kalle det en trend, sier kommunikasjonssjef Kristin Øyen i Trygg Trafikk til tv2nyhetene.no.

Hun legger til at sommeren er høysesong for trafikkulykker.

– Det er flere dødsulykker om sommeren enn ellers i året. Den viktigste enkeltårsaken er fart. I tillegg har vi de typiske ungdomsulykkene, som ofte skjer natt til lørdag og natt til søndag, sier Øyen.

I 20-årene

Helgens dødsofre er alle unge mennesker. De fem som satt i bilen som krasjet ved Fåvang, er alle i alderen 18 til 24 år og kommer fra Ringebu, skriver gd.no.

En 20 år gammel kvinne omkom i ulykken. De fire andre ble skadet, to av dem alvorlig.

Ulykkesbilen var en Audi med en spesielt sterk motor. Bilen fikk skrens etter en slakk sving og etterlot seg et mer enn 100 meter langt skrensespor før den braste oppå autovernet.

Bilen fortsatte på yttersiden av autovernet før den hoppet 10-15 meter over et bekkefar. Deretter fortsatte den ytterligere mange meter før den ble stående totalsmadret i grøftekanten.

Føreren unnslapp uten skader

Kvinnen som omkom i ulykken i Sør-Trøndelag, var passasjer i en bil hvor føreren trolig var ruset. Føreren, en 27 år gammel mann, ble ifølge adressa.no avhørt lørdag. Han kom uskadd fra ulykken.

Spor på stedet tyder på at bilen havnet utfor veien etter en skarp venstresving. Den kjørte ned i en grøft, traff et gjerde og en strømboks før den rullet rundt og havnet i veibanen igjen, 50 meter fra der den kjørte ut.

Både politiet og ulykkesgruppen i Statens vegvesen har undersøkt vraket og ulykkesstedet.